ОБСЄ відновить присутність в Україні найближчими тижнями – Карпентер

ОБСЄ відновить присутність в Україні найближчими тижнями – Карпентер

14 Липня 2022
1095
14 Липня 2022
16:49

ОБСЄ відновить присутність в Україні найближчими тижнями – Карпентер

1095
Майкл Карпентер: Офіс координатора проєктів відновить роботу в Україні. Росія не зможе ветувати роботу, оскільки він діятиме за рахунок внесків однодумців.
ОБСЄ відновить присутність в Україні найближчими тижнями – Карпентер
ОБСЄ відновить присутність в Україні найближчими тижнями – Карпентер

Посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер в інтерв'ю для ТСН.ua повідомив, що присутність організації в Україні буде відновлено найближчими тижнями.

23 червня Росія заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні. Вся діяльність Офісу координатора проєктів в Україні припинилась з 1 липня. У березні Росія заблокувала продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка існувала з 2014 року.

За словами Карпентера, Офіс координатора проєктів відновить роботу в Україні, а Росія не зможе ветувати його роботу, оскільки він діятиме за рахунок внесків однодумців.

«Це дуже довга історія, і довга відповідь на ваше коротке запитання: як повернути роботу ОБСЄ в Україну, щоб вона працювала над усіма питаннями, над якими вона працювала раніше, але без можливості Росії накласти вето? Гадаю, ми знайшли шлях. Я гадаю, що найближчими тижнями, але, ймовірно, не більше ніж за місяць, ви побачите, що присутність ОБСЄ буде відновлено. Ну, фактично наразі є невеличка присутність у Києві. Але надалі вона буде відновлена у більшому масштабі», – сказав Карпентер.

За його словами, Росія не зможе ветувати роботу Офісу координатора проєктів, оскільки він діятиме за рахунок внесків однодумців.

«Ми говоримо про те, що раніше називалося Координатором проєктів ОБСЄ в Україні. Ймовірно, надалі він також називатиметься Координатором проєктів ОБСЄ в Україні. Але вони діятимуть за рахунок внесків однодумців. Тому ми не будемо вимагати від Російської Федерації грошей і вона більше не матиме права вето...Але я гадаю, що країни-учасниці та ОБСЄ вже втомилися від можливості Росії ветувати все. Тому що це абсолютно поза межами людської пристойності з огляду на війну, що триває», – пояснив посол.

Нагадаємо, 1 липня ОБСЄ припинила роботу Офісу координатора проєктів в Україні, через позицію Росії. Про це заявив голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід.

З моменту свого розгортання в Україні у 1999 році, Офіс підтримував країну в її зусиллях щодо реформ, виконуючи важливу роботу в багатьох сферах, зокрема, реформи, боротьби з торгівлею людьми та підтримки країни в її зусиллях з гуманітарного розмінування до захисту навколишнього середовища та свободи ЗМІ.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду