Антоніна Черевко стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа

Антоніна Черевко стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа

2 Червня 2022
2057

Антоніна Черевко стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа

2057
Українська правниця замінила на цій посаді росіянина Андрія Ріхтера.
Антоніна Черевко стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа
Антоніна Черевко стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа

Українська медіаюристка та медіаекспертка, голова Незалежної медійної ради у 2020—2022 роках Антоніна Черевко стала старшою радницею в офісі Уповноваженої Організації безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи медіа (Senior Adviser with the office of the OSCE Representative on Freedom of the Media). Вона замінила на цій посаді росіянина Андрія Ріхтера, колишнього завідувача кафедри Московського державного університету, термін перебування якого на посаді сплив.

Як розповіла «Детектору медіа» Антоніна Черевко, вона працюватиме в Секретаріаті ОБСЄ у Відні. «Уповноважена з питань свободи медіа займається моніторингом ситуації зі свободою медіа в регіоні ОБСЄ, допомогою державам у їхній роботі щодо дотримання стандартів ОБСЄ у сфері медіа, — каже Антоніна Черевко. — Із питань правового характеру, що стосуються мандату Уповноваженої, я й маю радити». Із грудня 2020  року Уповноваженою ОБСЄ з питань свободи медіа є португальська дипломатка Тереза Рібейро.

Із серпня 2020 року Антоніна Черевко очолювала Незалежну медійну раду. У зв’язку з новою роботою вона склала повноваження голови і вийшла зі складу НМР.

Антоніна Черевко — випускниця Києво-Могилянської академії та Оксфордського університету. Працювала з такими міжнародними організаціями, як IREX, Рада Європи, ОБСЄ та «Міжнародна підтримка медіа», «Артикль 19». Має понад 16 років досвіду роботи у сферах верховенства права, прав людини, розвитку медіа та реформи медіазаконодавства. Зокрема, разом із партнерськими організаціями активно працювала над упровадженням ключових медіареформ в Україні.

Як радниця із законодавчих реформ для МО «Міжнародна підтримка медіа» долучалася до законотворчої роботи та/або адвокасі й стратегічних судових процесів у Зімбабве, Тунісі, Шрі-Ланці. Була консультанткою з оцінювання міжнародних медійних програм у регіоні та регулярно брала участь у міжнародних місіях з дослідження потреб медіарозвитку у Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні. У 2019—2021 роках — членкиня Комітету експертів Ради Європи з питань протидії мові ненависті (Committee of Experts on Combating Hate Speech (ADI/MSI-DIS) of the Council of Europe). 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2057
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду