ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через вето Росії

ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через вето Росії

1 Липня 2022
1467

ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через вето Росії

1467
Польське головування продовжить консультації з державами-учасницями щодо майбутньої ролі та присутності ОБСЄ в Україні.
ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через вето Росії
ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через вето Росії

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід заявили, що організація закриває Офіс координатора проєктів в Україні через позицію Росії.

23 червня Росія заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні. Вся діяльність Офісу координатора проєктів в Україні припиняється з 1 липня.

«На жаль, незважаючи на переважну підтримку держав-учасниць ОБСЄ, продовження важливої роботи, яку Координатор проєктів виконував (в Україні – ДМ.) протягом 23 років, консенсусу щодо продовження його мандату не було досягнуто через позицію РФ», – заявив Рау.

За словами Рау, польське головування в ОБСЄ докладатиме всіх зусиль, щоб зберегти досвід і знання, набуті Координатором проєктів в Україні, і забезпечити, щоб ОБСЄ залишалася присутньою та співпрацювала з Україною.

«Сьогодні, коли країна стикається з безпрецедентними викликами та труднощами через війну, наша підтримка важлива як ніколи», – наголосив він.

З моменту свого розгортання в Україні у 1999 році, Офіс підтримував країну в її зусиллях щодо реформ, виконуючи важливу роботу в багатьох сферах, зокрема, реформи, боротьби з торгівлею людьми та підтримки країни в її зусиллях з гуманітарного розмінування до захисту навколишнього середовища та свободи ЗМІ.

З 2018 року координатором проєктів ОБСЄ в Україні є посол Генрік Вілладсен з Данії.

У ЄС вважають, що блокуючи продовження мандата Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, Росія, вочевидь, хоче повністю демонтувати всі інструменти Організації в Україні.

У березні Росія заблокувала продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка існувала з 2014 року.

Фото: Ank Kumar/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1467
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду