Російські окупанти захопили в полон представників місії ОБСЄ

Російські окупанти захопили в полон представників місії ОБСЄ

24 Квітня 2022
1267
24 Квітня 2022
10:36

Російські окупанти захопили в полон представників місії ОБСЄ

1267
Представники організації закликають звільнити з російського полону і співробітників Спеціальної моніторингової місії, і українців.
Російські окупанти захопили в полон представників місії ОБСЄ
Російські окупанти захопили в полон представників місії ОБСЄ

Співробітники Спеціальної моніторингової місії (СММ) потрапили в полон до російських військових у Донецьку та Луганську. Про це заявили в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, пише Reuters.

«ОБСЄ вкрай стурбована тим, що низку членів національної місії СММ позбавили волі в Донецьку та Луганську. ОБСЄ використовує всі доступні канали, щоб сприяти звільненню своїх співробітників», — йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

Заступниця голови делегації Великої Британії в ОБСЄ Дейрдре Браун під час недавнього засідання  розкритикувала Росію за відмову продовжити місію СММ в Україні. Також вона закликала звільнити і з полону і представників місії ОБСЄ, і українців.

«Ми отримали тривожні повідомлення про те, що довірені особи Росії на Донбасі несуть загрозу персоналу Місії, техніці та приміщенням, а також про те, що російські війська взяли в полон співробітників СММ, — сказала Браун. — Ми найрішучішим чином засуджуємо ці загрози Місії та її відданому персоналу. Ми закликаємо звільнити співробітників СММ, а також усіх затриманих Росією українців».

У березні ОБСЄ заявила, що евакуювала з України майже 500 членів міжнародної місії та продовжує допомагати співробітникам дістатися безпечних територій.

Фото: сайт ОБСЄ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1267
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду