detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
08.02.2023 09:59
Документальний фільм «Життя на межі» про російсько-українську війну виходить у прокат
Документальний фільм «Життя на межі»  про російсько-українську війну виходить у прокат
Попередній фільм авторів стрічки у 2016-му номінували на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

Документальний фільм «Життя на межі», який розповідає про російсько-українську війну від самого її початку у 2014 році, виходить у прокат, повідомляє The Village.

Авторами фільму є українські ветерани — режисер Павло Пелешок і продюсер Юрко Іванишин. Їхній попередній фільм «Зима у вогні» у 2016-му номінували на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

«Життя на межі» розповідає про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції гідності до повномасштабної війни Росії проти України.

Зокрема, стрічка показує, як після міжнародного успіху фільму «Зима у вогні» Павло і Юрко прямо з окопів вирушають до Лос-Анжелеса на церемонію «Оскар». В той час як в Україні третій рік триває війна, у Лос-Анджелесі люди відпочивають на вечірці. Пелешок та Іванишин, які вже тоді служили в ЗСУ, відчули дисонанс. «Коли перебуваєш на війні, думаєш, весь світ про неї знає», — каже Пелешок. Виявилось, потрібно пояснювати, що відбувається насправді.

Автори називають стрічку «першим і наразі єдиним фільмом, який охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогоднішніх днів». Розробники кажуть, що ідеєю фільму є розповісти, як ця війна стала можливою й до чого вона призвела.

Знімати стрічку розпочали у 2020 році.  Робота над стрічкою тривала 2,5 роки. Для створення стрічки автори опрацювали 640 годин архівних матеріалів. Над проєктом працювали близько 20 людей команди UkrStream.tv — незалежного інтернет-каналу, співзасновниками якого є Пелешок та Іванишин.

Світова прем’єра стрічки «Життя на межі» відбулася наприкінці минулого року в Берліні в кінотеатрі Delphi Filmpalast am Zoo. У грудні 2022-го фільм презентували у Києві. З 16 березня документальний фільм можна буде подивитись у кінотеатрах.

Детальніше про фільм «Життя на межі» читайте у статті Андрія Кокотюхи.

Фото: кадри з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY