The New Yorker опублікував фільм-есе Надії Парфан про війну

The New Yorker опублікував фільм-есе Надії Парфан про війну

26 Січня 2023
1241
26 Січня 2023
10:39

The New Yorker опублікував фільм-есе Надії Парфан про війну

1241
Вторгнення Росії застало Надію Парфан в далекому бедуїнському селі. Фільм показує її повернення додому, попри початок війни.
The New Yorker опублікував фільм-есе Надії Парфан про війну
The New Yorker опублікував фільм-есе Надії Парфан про війну

Видання The New Yorker опублікувало документальний короткометражний фільм про вторгнення Росії в Україну української режисерки Надії Парфан під назвою «Я не хотіла знімати воєнний фільм» (I did not want to make a war film). Стрічку можна переглянути безплатно на сайті видання.

«Надія Парфан була за кордоном, коли почалося повномасштабне вторгення Росії в Україну. У цьому особистому фільмі-есе вона документує своє болісне повернення додому», — ідеться в описі стрічки.

Повномасштабна війна застала режисерку в маленькому бедуїнському селі на Близькому Сході. «Було тепло, безпечно і нестерпно далеко від дому. Одного разу режисерці приснився віщий сон. Вона вирішила повернутися до Києва, адже військові дії ще точилися. Незважаючи на осуд рідних і довгу дорогу, їй нарешті вдалося переступити поріг рідного дому. Але сам будинок тепер став назавжди іншим», — йдеться в описі до фільму на сайті Docudays.

Надія Парфан — українська кінопродюсерка та режисерка, співзасновниця Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86» у Славутичі, онлайн-кінотеатру Takflix та компанії-дистриб'юторки документального кіно 86Prokat.

Першим повнометражним документальним фільмом Парфан став «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», який презентували у липні 2019-го на Одеському міжнародному кінофестивалі.

У жовтні 2022 року Суспільне оголосило Надію Парфан переможницею мистецького конкурсу на виробництво двох серій документального серіалу «УРСР на вуха». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1241
Читайте також
24.01.2023 17:38
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 781
19.01.2023 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду