ЗМІ: У Росії пропонують націоналізувати майно «іноагентів» за «дискредитацію» армії

ЗМІ: У Росії пропонують націоналізувати майно «іноагентів» за «дискредитацію» армії

18 Січня 2023
979
18 Січня 2023
15:50

ЗМІ: У Росії пропонують націоналізувати майно «іноагентів» за «дискредитацію» армії

979
Конфісковувати майно «іноагентів» на користь держави пропонують спікер держдуми В’ячеслав Володін та Фонд захисту національної історичної спадщини.
ЗМІ: У Росії пропонують націоналізувати майно «іноагентів» за «дискредитацію» армії
ЗМІ: У Росії пропонують націоналізувати майно «іноагентів» за «дискредитацію» армії

У Держдумі Росії пропонують конфісковувати на користь держави майно осіб, визнаних «іноземними агентами», за «дискредитацію» російської армії. Відповідне звернення на ім’я спікера В’ячеслава Володіна вніс до нижньої палати парламенту Фонд захисту національної історичної спадщини, повідомляє «Радіо Свобода».

«На території РФ та за її межами перебувають медійні особи, а також громадяни зі статусом «іноземного агента», які за своїми особистими переконаннями або за грошову винагороду, що надходить від іноземних спецслужб, дозволяють собі негативно та неправдиво висловлюватися про дії збройних сил РФ або відкрито закликають до внутрішніх безпорядків, критикуючи рішення, що ухвалюються керівництвом нашої країни. Це порушує принципи національної безпеки та принципи соціальної справедливості.

Багато громадян РФ підтримують ініціативу щодо внесення змін до Кримінального кодексу РФ, що дозволяють конфіскацію майна у цієї категорії громадян та звернення його до доходу держави», – йдеться у документі.

Як пише «Радіо Свобода», раніше зі схожою пропозицією і сам очільник російської Держдуми В’ячеслав Володін. Він пропонував конфіскувати майно у росіян, які покинули країну і критикували війну та російську владу. За його словами, деякі росіяни дозволяють собі ображати Росію, її мешканців, солдатів та офіцерів і «відкрито підтримувати лиходіїв, нацистів та вбивць». Володін вважає, що такі висловлювання можна розцінити як заклики до екстремізму, реабілітацію нацизму чи дискредитацію російської армії.

Нагадаємо, 4 березня 2022 року Державна дума Росії ухвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за «фейки про дії російських збройних сил». Покарання передбачають штрафи та ув'язнення до 15 років. 

У листопаді президент РФ Володимир Путін вніс поправку до законопроєкту щодо можливості позбавлення набутого громадянства за поширення так званих «фейків» про армію та за участь у «небажаних організаціях».

Крім того, у Росії запровадили відповідальність за розповсюдження мап, які зображають РФ без окупованих територій України і в такий спосіб «оскаржують територіальну цілісність Росії».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
979
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду