Комітет гуманітарної та інформполітики визначив пріоритети на перше півріччя 2023 року

Комітет гуманітарної та інформполітики визначив пріоритети на перше півріччя 2023 року

13 Січня 2023
918
13 Січня 2023
14:26

Комітет гуманітарної та інформполітики визначив пріоритети на перше півріччя 2023 року

918
Комітет розпланував свою роботу на період дев’ятої сесії парламенту дев'ятого скликання.
Комітет гуманітарної та інформполітики визначив пріоритети на перше півріччя 2023 року
Комітет гуманітарної та інформполітики визначив пріоритети на перше півріччя 2023 року

Члени комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики на черговому засіданні 12 січня 2023 року ухвалили план роботи на період дев’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, визначивши пріоритети. Цей документ є у розпорядженні «Детектора медіа».

Оскільки план роботи містить 100 проєктів документів, де комітет є головним, і ще 300, які має розглянути і подати свої пропозиції, голова комітету Микита Потураєв попросив колег визначитися з пріоритетними законопроєктами. Окрім питань, пов’язаних із захистом дітей, члени комітету назвали проєкти щодо деколонізації, захисту культурної спадщини і українського кінематографу. Також серед пріоритетних — виконання законів про підтримку книговидання та законопроєкт №8221 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій», зареєстрований 23 листопада.

Члени комітету планують зустрітися з міністром фінансів, щоб обговорити необхідність підтримки української книги та радіомовлення на середніх хвилях.

На виїзних засіданнях народні депутати планують розглянути питання щодо дотримання законодавства про охорону культурної спадщини на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», а в регіонах — зібрати інформацію про об’єкти культурної спадщини, які найбільше постраждали від атак окупаційних військ Росії, й ознайомитися з тим, яких заходів було вжито для охорони цих об’єктів.

Серед п’яти запланованих комітетських слухань є слухання на тему «Про збереження та розвиток Національного центру Олександра Довженка».

Члени комітету визначили також 16 питань, які комітет розглядатиме у рамках контролю за виконанням законів, постанов та власних рішень. Зокрема, у лютому-березні хочуть розглянути звіт Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення за 2022 рік, у квітні — питання про стан виконання Закону України «Про систему іномовлення України», а щопівроку планують знайомитися зі станом виконання Рекомендацій за результатами слухань у Комітеті 2 квітня 2021 року на тему «Про забезпечення стабільного українського мовлення на тимчасово окуповані та прикордонні території».

Нагадаємо, «Детектор медіа» здійснює моніторинг роботи парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Архівне фото: Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики / фейсбук

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
918
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду