detector.media
06.01.2023 14:53
КМІС: Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним та військовим керівництвом
КМІС: Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним та військовим керівництвом
Також абсолютна більшість українців переконані, що влада не піде на неприйнятні компроміси з Росією, а Захід надалі підтримуватиме Україну.

Абсолютна більшість українців не вірять, що між політичним та військовим керівництвом країни є серйозний конфлікт, а також у те, що влада готова піти на неприйнятні компроміси з Росією. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 4-27 грудня 2022 року.

За даними КМІС, станом на грудень лише 10% українців вірять, що між політичним та військовим керівництвом країни існує серйозний конфлікт. При цьому частка таких респондентів з вересня до грудня знизилася з 14% до 10%. Натомість кількість тих, хто переконаний, що політичне керівництво України та військове командування злагоджено діють, як одна команда із спільною метою перемогти у війні, зросла за той час з 71% до 77%. 

Також частка тих, хто вважає, що Захід продовжує надавати підтримку України і очікує завершення війни на прийнятних для України умовах, збільшилась з 73% до 76%. У те, що Захід втомлюється від України та хоче, щоб Україна вела переговори з Росією, вірить лише 15% українців (стільки ж було у вересні).   

Крім того, абсолютна більшість українців (84%) переконані, що влада не збирається і не піде на неприйнятні компроміси з Росією. Поіврняно з вереснем цей показник зменшився на 3%, натомість стало трохи більше тих, хто вважає, що влада готова піти на неприйнятні компроміси з Росією (з 5% до 7%).

У КМІС підкреслили, що відповідні тенденції спостерігаються фактично у всіх регіонах (із незначним зниженням показників із заходу на схід), а також серед різних лінгвістичних категорій (за дещо менших показників серед російськомовних українців).

Нагадаємо, результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у вересні, показали, що переважна більшість українців не сприймає пропагандистський наратив про «розкол» між політичним та військовим керівництвом України.

Крім того, грудневе опитування КМІС продемонструвало, що попри тиск і ракетний терор Росії 85% українців не готові йти на територіальні поступки агресору. Порівняно з вереснем ці показники також практично не змінились, що засвідчує стійку неготовність українців до компромісів з ворогом.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY