Євгенія Кравчук: Під час ухвалення закону про медіа на вимогу двох фракцій вилучили зміни до Виборчого кодексу

13 Грудня 2022
13 Грудня 2022

Кравчук: Вилучити сучасні й правильні зміни до Виборчого кодексу було умовою проходження в залі закону про медіа від «Європейської солідарності» і «Батьківщини».

У Верховній Раді погодились скасувати зміни до Виборчого кодексу. Це було умовою для надання голосів за закон «Про медіа» від двох парламентських фракцій – «Європейської солідарності» та «Батьківщини».

Про це заявила заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«На жаль, довелось вилучити сучасні й правильні зміни до Виборчого кодексуце було умовою проходження законопроєкту в залі від "Батьківщини" і "Європейської cолідарності"», — написала Кравчук у фейсбуці.

Вона також заявила, що цього тижня разом із колегами, які підтримують відповідні зміни до законодавства, зареєструє окремий законопроєкт.

Сьогодні, 13 грудня, Верховна Рада ухвалила новий закон «Про медіа» у другому читанні та в цілому. Законопроєкт підтримали 299 нардепів, зокрема 195 членів фракції «Слуга народу», 18 з «Європейської солідарності», 9 з «Батьківщини», 14 з «Голосу».

Народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив, що документ ухвалили з компромісними позиціями: зокрема, врегулювали статус каналу «Рада» та вилучили норми щодо виборчого законодавства.

Раніше Євгенія Кравчук заявляла, що деякі депутати перешкоджають ухваленню закону про медіа. Вона звернулась до окремих представників фракції «Голос» та до фракції «Батьківщина», «яка блокує ці зміни».

Нагадаємо, нещодавно низка громадських організацій закликала народних депутатів підтримати зміни до Виборчого кодексу та закону України «Про всеукраїнський референдум» в частині інформаційного забезпечення та агітації. Зміни до законодавства окреслюють повноваження Нацради у питаннях агітації, закріплюють визначення прихованої агітації та вперше пропонують комплексно врегулювати здійснення агітації в інтернеті.

Фото: «Слуга народу»