Текст закону «Про медіа» опублікований на сайті парламенту

Текст закону «Про медіа» опублікований на сайті парламенту

15 Грудня 2022
2412
15 Грудня 2022
17:01

Текст закону «Про медіа» опублікований на сайті парламенту

2412
Спікер Руслан Стефанчук передав закон «Про медіа» на підпис президенту. Його ухвалення є однією з вимог для вступу України до ЄС.
Текст закону «Про медіа» опублікований на сайті парламенту
Текст закону «Про медіа» опублікований на сайті парламенту

У четвер, 15 грудня, спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав ухвалений парламентом закон «Про медіа» та передав його на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Відповідна інформація розміщена на сайті парламенту, також на сайті з'явився текст закону.

13 грудня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про медіа» у другому читанні і в цілому. Законопроєкт №2693-д підтримали 299 нардепів. Ухвалення закону «Про медіа» є однією з вимог для вступу України до ЄС.  

Голова комітету гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв в інтерв'ю «Детектору медіа» розповів про новації в медійному законодавстві та шлях закону про медіа, який наблизив Україну до Європейського Союзу.

Читайте також:

Заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук повідомила, що Рада погодилась скасувати зміни до Виборчого кодексу, адже це було умовою для надання голосів за закон «Про медіа» від двох парламентських фракцій — «Європейської солідарності» та «Батьківщини».

Микита Потураєв назвав  вилучення поправок до Виборчого кодексу під час ухвалення закону «Про медіа» «болючим» компромісом. Однак у майбутньому, на думку очільника комітету гуманітарної та інформполітики, противники поправок отримають значно радикальніші зміни через нову директиву ЄС «Акт про свободу медіа», в якій є вимоги до медіа та їхніх прав під час виборів.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2412
Читайте також
15.12.2022 10:47
Роман Головенко, «Інститут масової інформації»
4 045
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду