Дослідження Internews: Споживання регіональних новин значно зросло під час війни

Дослідження Internews: Споживання регіональних новин значно зросло під час війни

29 Листопада 2022
2018
29 Листопада 2022
13:16

Дослідження Internews: Споживання регіональних новин значно зросло під час війни

2018
Також зросла довіра до онлайн-видань — як загальнонаціональних, так і регіональних, а також до національного телебачення.
Дослідження Internews: Споживання регіональних новин значно зросло під час війни
Дослідження Internews: Споживання регіональних новин значно зросло під час війни

Під час війни зросла аудиторія всіх без винятків регіональних медіа: телебачення, друкованих видань, радіо і так далі. При цьому аудиторія загальнонаціональних медіа потрохи скорочується — це тренд останніх років. Безумовним лідером для аудиторії є соцмережі — 74% аудиторії користуються ними для отримання новин.  Про це свідчить щорічне дослідження USAID-Internews  «Ставлення населення до медіа та споживання різних типів медіа 2022».

Найпоширеніші канали новин у соцмережах: Telegram – Труха Україна, УНІАН - новини України, ТСН новини, Украина сейчас;  Facebook – ТСН, Obozrevatel, Володимир Зеленський, Українська правда; ▪YouTube – ТСН, 24 Канал, Олег Жданов, Фейгин LIVE, Alexey Arestovych; ▪Viber – Блискавка, Країна_інфо. У соціальних мережах українці слідкують найчастіше за такими блогерами/лідерами думок, як Сергій Притула, Дмитро Гордон та Олексій Арестович.

Найпопулярнішими сайтами для отримання новин, після новин онлайн-сервісів, є «1+1» / ТСН, УНІАН та «Українська правда». Лідерами в загальнонаціональному новинному ефірі є канали «1+1», ICTV, «Інтер» та СТБ.

Найвищий рівень довіри мають найпопулярніші джерела новин — близько 60% респондентів довіряють новинам у соціальних мережах, 54% — національним новинам онлайн і 48% – новинам національного телебачення. У 2022 році підвищився рівень довіри до онлайн-видань — як загальнонаціональних, так і регіональних, а також до національного телебачення. Водночас, всі види преси послабили свої позиції, основні причини недовіри – недостатність фактів та те, що інформація не виглядає достовірною.

Дослідження було виконано InMind на замовлення міжнародної організації Internews, що реалізує «Медійну програму в Україні» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Воно проходило в чотири етапи, включало в себе як загальнонаціональне опитування, так і фокус-групи. Основний етап -  загальнонаціональне опитування на дому у респондента у містах 50 тис.+.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду