detector.media
29.11.2022 13:16
Дослідження Internews: Споживання регіональних новин значно зросло під час війни
Дослідження Internews: Споживання регіональних новин значно зросло під час війни
Також зросла довіра до онлайн-видань — як загальнонаціональних, так і регіональних, а також до національного телебачення.

Під час війни зросла аудиторія всіх без винятків регіональних медіа: телебачення, друкованих видань, радіо і так далі. При цьому аудиторія загальнонаціональних медіа потрохи скорочується — це тренд останніх років. Безумовним лідером для аудиторії є соцмережі — 74% аудиторії користуються ними для отримання новин.  Про це свідчить щорічне дослідження USAID-Internews  «Ставлення населення до медіа та споживання різних типів медіа 2022».

Найпоширеніші канали новин у соцмережах: Telegram – Труха Україна, УНІАН - новини України, ТСН новини, Украина сейчас;  Facebook – ТСН, Obozrevatel, Володимир Зеленський, Українська правда; ▪YouTube – ТСН, 24 Канал, Олег Жданов, Фейгин LIVE, Alexey Arestovych; ▪Viber – Блискавка, Країна_інфо. У соціальних мережах українці слідкують найчастіше за такими блогерами/лідерами думок, як Сергій Притула, Дмитро Гордон та Олексій Арестович.

Найпопулярнішими сайтами для отримання новин, після новин онлайн-сервісів, є «1+1» / ТСН, УНІАН та «Українська правда». Лідерами в загальнонаціональному новинному ефірі є канали «1+1», ICTV, «Інтер» та СТБ.

Найвищий рівень довіри мають найпопулярніші джерела новин — близько 60% респондентів довіряють новинам у соціальних мережах, 54% — національним новинам онлайн і 48% – новинам національного телебачення. У 2022 році підвищився рівень довіри до онлайн-видань — як загальнонаціональних, так і регіональних, а також до національного телебачення. Водночас, всі види преси послабили свої позиції, основні причини недовіри – недостатність фактів та те, що інформація не виглядає достовірною.

Дослідження було виконано InMind на замовлення міжнародної організації Internews, що реалізує «Медійну програму в Україні» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Воно проходило в чотири етапи, включало в себе як загальнонаціональне опитування, так і фокус-групи. Основний етап -  загальнонаціональне опитування на дому у респондента у містах 50 тис.+.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY