Письменник Салман Рушді втратив зір на одному оці після замаху

Письменник Салман Рушді втратив зір на одному оці після замаху

24 Жовтня 2022
990
24 Жовтня 2022
15:12

Письменник Салман Рушді втратив зір на одному оці після замаху

990
Британський письменник індійського походження Салман Рушді втратив зір на одному оці та дієздатність руки після нападу на нього.
Письменник Салман Рушді втратив зір на одному оці після замаху
Письменник Салман Рушді втратив зір на одному оці після замаху

Про це повідомив літературний агент письменника Ендрю Вайлі іспанській газеті El País.

«Його рани були глибокими, але він також втратив зір на одне око… У нього було три серйозні рани на шиї. Одна рука недієздатна, тому що у нього перерізані нерви. І ще має близько 15 поранень у грудях і тулубі. Це був жорстокий напад», — цитує агента «Читомо».

Водночас Вайлді заявив, що не може назвати місцезнаходження Рушді і не повідомив, чи той наразі залишається в лікарні.

«Він буде жити… Це важливіше», — додав Вайлі.

Як відомо, 12 серпня британський письменник Салман Рушді отримав ножове поранення під час виступу в Інституті Атокуа у США. 

Під час виступу невідомий поранив його у шию, повідомляло з посиланням на губернатора Нью-Йорка Кеті Хочул Associated Press.

75-річний Рушді зазнав 10-15 ударів, у тому числі ножем. Невідомий повалив письменника на підлогу. Він також травмував модератора зустрічі. У лікарні письменника перевели на штучну вентиляцію легень.

Про тяжкий стан літературного діяча у твіттері повідомив його син Зафар Рушді. Як він припускав, одужання буде тривалим, однак цей процес «рухається в правильному напрямку».

За кілька годин до нападу Салман надіслав електронний лист президентці Американського PEN, щоб допомогти з розміщенням українських письменників, які потребують безпечного притулку.

Після замаху на життя Салмана Рушді його книжки піднялися у рейтингах продажу, а «Сатанинські вірші» стали бестселером Amazon.

Фото: Ed Lederman/PEN American Center

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду