Центр стратегічних комунікацій збирає базу даних геноцидальної риторики російських посадовців та пропагандистів

Центр стратегічних комунікацій збирає базу даних геноцидальної риторики російських посадовців та пропагандистів

28 Листопада 2022
1564
28 Листопада 2022
09:22

Центр стратегічних комунікацій збирає базу даних геноцидальної риторики російських посадовців та пропагандистів

1564
До бази даних уже увійшли висловлювання Медведєва, Патрушева, статті Сергєйцева. Ці дані стануть доказами у майбутніх судових процеса над РФ.
Центр стратегічних комунікацій збирає базу даних геноцидальної риторики російських посадовців та пропагандистів
Центр стратегічних комунікацій збирає базу даних геноцидальної риторики російських посадовців та пропагандистів

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розробляє базу даних інформаційних злочинів, скоєних російськими медійниками та політиками, які можуть послужити доказами для доведення геноциду проти українського народу з боку РФ.

Про це повідомив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей під час круглого столу на тему: «Геноцид українців під час російсько-української війни», що відбувся у пресцентрі Укрінформу.

Соловей повідомив, що Центр спільно з правоохоронцями працює над створенням бази даних для майбутній судових процесів над Росією.

«Мається на увазі збір офіційних актів та інших документів, освітніх матеріалів, виступів та публікацій на державних інформаційних ресурсах, заяв виступів та публікацій вищих посадових осіб РФ з геноцидальною риторикою», – пояснює керівник Центру.

Крім того, Центр розробляє картотеку інформаційних злочинців, куди увійшли пропагандист Тимофій Сергєйцев, і секрерат Ради Безпеки РФ Микола Патрушев, заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв. «Усі ці "товариші" – виконавці й організатори – мають посісти своє місце на суді», - сказав він.

Соловей відзначив, що геноцид – це зумисна державна політика, і аби визнати дії РФ геноцидними, потрібно довести, що Кремль свідомо віддавав накази або заохочував до насильства саме щодо українців. На його думку, тут стане в нагоді дослідження російської державної пропаганди, «яка прямо вдається до геноцидальної риторики».

Зокрема, статтю Тимофія Сергєйцева у «РИА Новостях» «Що Росія повинна зробити з україцями?», за словами Соловея, можна було б класифікувати як «самодіяльність окремого експерта», проте вона була оприлюднена на державному ресурсі, що «однозначно свідчить про продуману політику».

Директор Центру нагадав, що загалом російської пропаганди  закликає ліквідувати та розчленувати Україну, а також ізолювати її частини від «згубного Заходу». Водночас лунають геноцидальні заклики: «Особливо непримиренних нацистів потрібно знищувати, а інших - змусити спокутувати провину перед Росією та перевиховувати. Із цим пов’язані депортації українців, найперше дітей, на територію РФ», - наголосив він.

Як повідомляв «ДМ», генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що правоохоронці в контексті російської агресії розслідують п'ять кримінальних проваджень щодо геноциду, магістральне – за фактом вчинення геноциду українського народу.

За його словами, Україна зафіксувала понад 300 фактів, які належать до визначення геноциду, відкрито п'ять проваджень. У провадженні щодо геноциду українського народу фігурують російські пропагандисти.

Американський історик Тімоті Снайдер виокремив шість головних ознак геноциду у діях Росії проти Україні. За його словами, «у ситуації з Росією ми маємо не брак, а надлишок доказів політики геноциду».

Раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки закликав заборонити поширення дезінформації путінського режиму у світі, яке відбувається через медіа-структури RT. Попри нібито усвідомлення зловмисного впливу Кремля, його рупор й надалі слухають мільйони людей англійською, арабською, іспанською, французькою, німецькою та російською мовами. 

Фото: Ігор Соловей, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1564
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду