«РИА Новости» закликає до знищення української енергосистеми та інфраструктури, не зважаючи на наслідки для мирного населення

«РИА Новости» закликає до знищення української енергосистеми та інфраструктури, не зважаючи на наслідки для мирного населення

13 Жовтня 2022
2612
13 Жовтня 2022
13:41

«РИА Новости» закликає до знищення української енергосистеми та інфраструктури, не зважаючи на наслідки для мирного населення

2612
Це не перший текст із закликом до геноциду українців, який публікує рупор російської пропаганди.
«РИА Новости» закликає до знищення української енергосистеми та інфраструктури, не зважаючи на наслідки для мирного населення
«РИА Новости» закликає до знищення української енергосистеми та інфраструктури, не зважаючи на наслідки для мирного населення

Державна агенція «РИА Новости» оприлюднила колонку пропагандиста Петра Акопова, яка має назву «Почалася нова стадія демонтажу України». Її автор пише, що масовані ракетні удари, які Росія наносить по інфраструктурі  та цивільним об’єктам, вбиваючи десятки мирних жителів – це лише «попередження», і є  «помстою за вибух на Кримському мосту». Акопов закликає російську владу не зупинятися – і влаштовувати ракетні удари до повного знищення  цивільної інфраструктури України попри  гуманітарну катастрофу, яку викликає це руйнування:

«Якщо для остаточної перемоги потрібно буде вивести з ладу енергетичні мережі та зруйнувати мости, нам доведеться це зробити — при всьому розумінні того, яку шкоду це завдасть цивільному населенню», - пише Акопов.

Цікаво, що заклики до фактичного геноциду українців Акопов пояснює тим, що  руйнуючи інфраструктуру та економіку України, Росія повертає її «до природного для неї стану частини руського миру». Тобто «природний стан руського миру» - це відсутність доріг, мостів, опалення, світла – все те, що інші російські пропагандисти називають «Середньовіччя».

Фактично, колонка Акопова – це пояснення аудиторії тези Дмитра Медведєва, який закликав до «повноцінного демонтажу політичного режиму України», тобто до знищення української державності. Також Акопов, як і інші пропагандисти, просуває тезу відсутності українців як нації та фактично закликає знищити Україну та українців і фізично, і за допомогою переконання в тому, що вони - росіяни:

«Не допустимо того, щоб покоління українців та південноруських людей і далі виховували у запереченні власної російськості та ненависті до Росії», - пише Акопов. «Ми хочемо не просто перемогти: нам потрібно повернути Україну до природного для неї стану частини російського світу. Цей конфлікт справді дивний, але не в тому сенсі, який вкладають у нього любителі пошуку "дурості чи зради". Він дивний тому, що ведеться двома державами одного народу, тобто є й громадянською війною». Ці висловлювання відповідають одразу декільком пунктам визначення геноциду Конвенції ООН про попередження злочину геноциду та покарання за нього. Також за цією конвенцією особи, які публічно закликають до геноциду, несуть кримінальну відповідальність.

Акопов – штатний пропагандист багатьох російських ЗМІ. Він багато років співпрацює з російськими «Ізвестіями» та іншими кремлівськими та державними виданнями. Саме він був автором колонки, яка вийшла також на «РИА Новости» 26 лютого, де фактично стверджувалося, що «спеціальна військова операція» Росії завершилася за два дні. І Україна «знову стала частиною руського миру». Колонку пізніше видалили і з «РИА Новости», і з інших російських видань, що її передрукували. Українські видання припускали, що колонка Акопова була запланована саме на 26 лютого, оскільки Кремль планував захопити Київ і перемогти Україну за два дні.

Нагадаємо, що «РИА Новости» не вперше публікує заклики до знищення української державності та геноциду українців.  На початку квітня інший пропагандист, Тімофей Сергєйцев, оприлюднив колонку, де склав план «денацифікації» України на 25 років, який передбачав повну русифікацію України, «каяття» українців за «русофобію», а також перевиховання українських дітей у дусі російської пропаганди, де українці не існують, а є лише малороси, чи просто хворі росіяни. Страждання українців від війни Сергєйцев називав необхідним етапом «денацифікації». Президент Зеленський назвав статтю Сергєйцева доказом на майбутньому трибуналі.

Нещодавно про те, що українці «хворі» та «біснуваті», заяви і сепаратист Павло Губарєв – він також закликав вбити «один мільйон, п’ять мільйонів, або всіх,  - поки  українці не зрозуміють, що вони хворі та їм потрібно лікуватися».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2612
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду