«Українство — це хвороба». Аналітики дослідили геноцидну риторику путінського режиму

«Українство — це хвороба». Аналітики дослідили геноцидну риторику путінського режиму

14 Грудня 2023
3375
14 Грудня 2023
22:54

«Українство — це хвороба». Аналітики дослідили геноцидну риторику путінського режиму

3375
Експерти Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, які проводили дослідження, зосередилися на законодавстві РФ, шкільних підручниках, риториці представників російської влади та державних ЗМІ.
«Українство — це хвороба». Аналітики дослідили геноцидну риторику путінського режиму
«Українство — це хвороба». Аналітики дослідили геноцидну риторику путінського режиму

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки провів дослідження, присвячене геноцидній риториці путінського режиму. 

Про це повідомив аналітик Центру Сергій Жуков під час дискусії «Російський геноцид проти української нації: від риторики до практики», яку Центр провів спільно з Національним музеєм Голодомору-геноциду, передає Укрінформ

Під час дискусії Сергій Жуков, зокрема, розповів: «Центр провів дослідження, присвячене геноцидній риториці російського режиму. Ми зосередилися на законодавстві РФ, шкільних підручниках, риториці представників російської влади, державних ЗМІ. Наприклад, Путін не визнає існування українського народу, права українців на власну ідентичність, існування української мови. 

Пропагандисти просувають тезу, що українство — це хвороба, українці — це люди, яких треба примусово лікувати. У підручниках повністю повторюється риторика Путіна і пропаганди — зокрема, міфи про нацистів та конспірологія про те, що українців вигадав австрійський генштаб. 

Російський уряд проводить політику розлюднення українців, тому їх злочини, які є складовими злочину геноциду, — не випадкові, а закономірні». 

Провідний науковий співробітник Національного музею Голодомору-геноциду Андрій Іванець додав, що ця риторика допоможе довести, що РФ має намір геноциду українців

«Ми в Україні це достатньо усвідомлюємо та відчуваємо, але розуміємо, наскільки важко це буде доводити у міжнародній правовій системі. Тяжкі злочини простіше довести у судах як злочини проти людяності, але важливо довести, що є саме геноцидний намір, щоб у наступному історичному етапі Росія не могла казати, що не вчиняла подібного»

Під час заходу Андрій Іванець також презентував збірник матеріалів «Геноцид як зброя у боротьбі проти української нації в ХХ–ХХІ ст.: інтердисциплінарні підходи», підготовлений за результатами міжнародної конференції, присвяченої 90-м роковинам Голодомору-геноциду. 

До обговорення також долучилися заступниця гендиректора музею Голодомору-геноциду Ганна Сокиріна, історик Дмитро Білий, президент Української академії геополітики та геостратегії Павло Гай-Нижник та інші експерти. 

Захід у записі можна переглянути за посиланням

Раніше ми повідомляли, що Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розробляє базу даних інформаційних злочинів, скоєних російськими медійниками та політиками, які можуть послужити доказами для доведення геноциду проти українського народу з боку РФ. Спільно з правоохоронними органами Центр працює над створенням бази даних для майбутніх судових процесів над Росією.

Детальніше про геноцидну риторику, зокрема, спрямовану проти українців, читайте у статті Геноцидна риторика: переосмислення та покарання

Фото: учасники дискусії «Російський геноцид проти української нації: від риторики до практики» / Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3375
Читайте також
21.11.2023 15:25
Оксана Романюк, «Інститут масової інформації»
510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду