У половини мешканців Києва тривають аварійні відключення: світло даватимуть на 2—3 години

У половини мешканців Києва тривають аварійні відключення: світло даватимуть на 2—3 години

25 Листопада 2022
2366
25 Листопада 2022
09:45

У половини мешканців Києва тривають аварійні відключення: світло даватимуть на 2—3 години

2366
У КМДА обіцяють: з відновленням електроенергії появиться й зв'язок.
У половини мешканців Києва тривають аварійні відключення: світло даватимуть на 2—3 години
У половини мешканців Києва тривають аварійні відключення: світло даватимуть на 2—3 години

На ранок п’ятниці 50% житлового фонду Києва працює в режимі аварійного відключення електроенергії. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

В адміністрації запевняють, що з відновленням світла до всіх районів повернеться і зв’язок. Робота мереж усіх мобільних операторів залежить від електропостачання. Тож щойно енергосистема стабілізується, зв'язок з’явиться в усіх районах Києва.

При цьому водопостачання в столиці відновлено повністю. У деяких споживачів досі може спостерігатись понижений тиск води, особливо на верхніх поверхах багатоповерхівок, які знеструмлені. Найближчим часом КМВА очікує стабілізацію ситуації. 

Також відновлюється теплопостачання в місті, аварійні бригади працюють в посиленому режимі. 

Напередодні ввечері виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив в етері телемарафону, що у Києві споживачі отримуватимуть електроенергію проміжками по 2-3 години – її вимикатимуть, а потім вмикатимуть знову. Так триватиме до збільшення обсягу виробленої електроенергії.

Він повідомив, що станом на вечір 24 листопада в Києві вже зʼявилося живлення на всіх обʼєктах критичної інфраструктури. Серед населення світло мають приблизно 30% мешканців.

«Будемо потроху починати перемикати, по 2—3 години давати світло, доки не буде збільшено обсяг енергії, яка надходитиме в Київ. Дай Боже, вийдемо на ті графіки відключень, які в нас були вчора [23 листопада] на ранок», — зазначив Сахарук.

За його словами, після обстрілів Києва 23 листопада енергетики одразу після атаки взялися лагодити транзитну лінію на лівий берег, яка була пошкоджена внаслідок падіння ракети.

Нагадаємо, вчора, 23 листопада, внаслідок чергового масованого російського ракетного обстрілу в Україні застосували екстрені відключення електроенергії.

Вдень на трьох українських АЕС — Хмельницькій, Рівненській та Південноукраїнській — через обстріли відключили всі енергоблоки.

Після обстрілів інтернет-трафік в Україні впав до 35% від попереднього рівня.

За інформацією Міненерго, зранку 24 листопада вдалося об’єднати енергетичну систему України та відновити живлення критичних об'єктів інфраструктури. В міністерстві очікували, що до вечора четверга атомні електростанції відновлять вироблення енергії.

За даними Держспецзв’язку, станом на вечір 24 листопада в Україні не працювало більше половини базових станцій зв’язку. Найгірша ситуація спостерігалась на Миколаївщині, Кіровоградщині та Харківщині.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2366
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду