Міненерго: В Україні відновили живлення критичних об'єктів. До кінця дня запрацюють АЕС

Міненерго: В Україні відновили живлення критичних об'єктів. До кінця дня запрацюють АЕС

24 Листопада 2022
1004
24 Листопада 2022
10:56

Міненерго: В Україні відновили живлення критичних об'єктів. До кінця дня запрацюють АЕС

1004
Станом на вчора 11 областей України перебували повністю без електроенергії. Об'єднати енергоситему та відновити живлення вдалось лише над ранок сьогодні.
Міненерго: В Україні відновили живлення критичних об'єктів. До кінця дня запрацюють АЕС
Міненерго: В Україні відновили живлення критичних об'єктів. До кінця дня запрацюють АЕС

Зранку 24 листопада вдалося об’єднати енергетичну систему України та відновити живлення критичних об'єктів інфраструктури після блекауту, спричиненого російськими ударами напередодні. До вечора атомні електростанції відновлять вироблення енергії.

Про це повідомив в ефірі телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко.

Урядовець сказав, що ситуація з електропостачанням складна по всій країні, хоча є області, де вже збільшили постачання електроенергії.

«Треба розуміти, що вчора насправді відбувся блекаут у нашій енергосистемі внаслідок обстрілів. О 4:00 ранку ми змогли об’єднати енергосистему, вона зараз працює як єдина, і на зараз вже заживлені критичні об’єкти інфраструктури по всій країні. І, відповідно, ми будемо збільшувати обсяг генерації протягом дня», — пояснив міністр.

Він додав, що розраховує, що до кінця дня запрацюють атомні станції, і це значно скоротить дефіцит електроенергії.

«Якщо не буде обстрілів, то ми до кінця дня зможемо суттєво знизити дефіцит в енергосистемі, і це дасть можливість перейти вже до планових відключень», — сказав міністр.

Він уточнив, що з огляду на ситуацію стабілізаційні відключення можуть тривати до кінця опалювального сезону.

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні в ніч на 24 листопада повідомив, що внаслідок останніх російських атак на енергетичні об'єкти 11 областей України опинилися повністю без світла.

«Коли я отримував увечері звіти про перебіг відновлення енергопостачання, 11 областей мали позначку "вся область без електрики". Станом на початок ночі поступово підключаємо нові й нові райони. Енергетики, комунальники, ДСНС працюватимуть цілодобово», — сказав президент.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив на ранок четверга, що після повного знеживлення більшої частини областей країни 16 регіонів знову підключили до живлення.

Так, проти ночі стало відомо про заживлення Одеської, Запорізької, Чернівецької, Чернігівської, Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Харківської, Миколаївської та Дніпропетровської областей, а також Києва.

На ранок Тимошенко повідомив про підключення ще двох регіонів — Кіровоградської та Вінницької областей.

У більшості областей критична інфраструктура (зокрема, водо- та теплопостачання) вже повністю підключена до живлення, а в деяких регіонах триває підключення споживачів.

Нагадаємо, вчора, 23 листопада, внаслідок чергового масованого російського ракетного обстрілу в Україні застосували екстрені відключення електроенергії.

Вдень на трьох українських АЕС — Хмельницькій, Рівненській та Південноукраїнській — через обстріли відключили всі енергоблоки.

Після обстрілів інтернет-трафік в Україні впав до 35% від попереднього рівня.

Фото: unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1004
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду