На трьох українських АЕС відключені всі енергоблоки

На трьох українських АЕС відключені всі енергоблоки

23 Листопада 2022
1239
23 Листопада 2022
17:24

На трьох українських АЕС відключені всі енергоблоки

1239
Йдеться про Рівненську, Хмельницьку та Південноукраїнську АЕС.
На трьох українських АЕС відключені всі енергоблоки
На трьох українських АЕС відключені всі енергоблоки

Через ворожі ракетні обстріли й зниження частоти в енергосистемі України сьогодні, 23 листопада, на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист. Через це всі енергоблоки автоматично відімкнулися й працюють у проєктному режимі, без генерації в енергосистему. Про це повідомляє «Енергоатом».

Там додають, видача електроенергії з АЕС поновиться після того, як нормалізується робота енергосистеми. Через зниження частоти також припинили живлення із енергосистеми для потреб Запорізької АЕС. Станція перейшла в режим повного блекауту, проте радіаційний фон на майданчику ЗАЕС в нормі.

Проблеми в роботі енергосистеми виникли внаслідок чергового російського ракетного обстрілу. Сьогодні вдень у кількох областях України лунали вибухи. Через це в країні запровадили екстрені вимкнення електроенергії.

Фото: unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1239
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
491 дн. тому
Поки українці ліквідують наслідки суперечки двох корумпованих кланів, представники цих кланів влаштовують клоунаду. Від нічого робити. Наприклад, одномізковий сіамський близнюк Медведєва - Данілов. Рідних і гроші вивіз і насолоджується самім собою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду