Зеленський розповів про ситуацію з електрикою і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку

Зеленський розповів про ситуацію з електрикою і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку

25 Листопада 2022
3355
25 Листопада 2022
08:52

Зеленський розповів про ситуацію з електрикою і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку

3355
Складна ситуація з електропостачанням у Києві та 15 областях. По країні запрацювали вже понад 4 тисячі «Пунктів незламності».
Зеленський розповів про ситуацію з електрикою і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку
Зеленський розповів про ситуацію з електрикою і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія прагне не лише залишити українців без світла і тепла, але й ізолювати один від одного, тому щодо збереження зв’язку плануються додаткові рішення.

У своєму вечірньому зверненні президента повідомив, що на засіданні Ставки верховного головнокомандувача у четвер окрему увагу приділили системі зв’язку.

«Що б не планували терористи, маємо зберегти зв'язок. Росія хоче, щоб українці не просто опинились без світла і тепла, терористи хочуть ізолювати нас один від одного і зробити так, щоб ми не відчували один одного. Тому це фундаментальне питання і щодо цього питання будуть ще додаткові рішення. Готуємо їх», - сказав президент.

За його словами, найскладніша ситуація з електропостачанням станом на вечір четверга у Києві та у 15 областях.

Йдеться про Вінницьку, Дніпропетровську, Житомирську, Закарпатську, Івано-Франківську, Київську, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку області. Проблеми є також і в інших регіонах.

«Ситуація з електрикою лишається складною майже в усіх регіонах. Але все ж потроху відходимо від блекаута, щогодини повертаємо електрику новим і новим споживачам», – сказав президент.

Щодо водопостачання – проблеми залишаються у Київській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Львівській, Полтавській і Харківській областях. «Але разом з подачею електрики на критичну інфраструктуру даємо і водопостачання, і тепло», – додав президент.

Зеленський повідомив також, що станом на вечір четверга в Україні запущено 4362 «Пункти незламності» в більшості регіонів. За його словами, мережа зростатиме у відповідності до того, як пункти будуть забезпечуватися генераторами і зв’язком.

«Будь ласка, якщо у вашому місті понад 12 годин немає електрики або тепла, скористайтесь допомогою наших Пунктів незламності. Також допомогу нададуть в усіх відділках поліції, на об'єктах ДСНС», – додав президент.

Нагадаємо, вчора, 23 листопада, внаслідок чергового масованого російського ракетного обстрілу в Україні застосували екстрені відключення електроенергії.

Вдень на трьох українських АЕС — Хмельницькій, Рівненській та Південноукраїнській — через обстріли відключили всі енергоблоки.

Після обстрілів інтернет-трафік в Україні впав до 35% від попереднього рівня.

За інформацією Міненерго, зранку 24 листопада вдалося об’єднати енергетичну систему України та відновити живлення критичних об'єктів інфраструктури. В міністерстві очікували, що до вечора четверга атомні електростанції відновлять вироблення енергії.

За даними Держспецзв’язку, станом на вечір 24 листопада в Україні не працювало більше половини базових станцій зв’язку. Найгірша ситуація спостерігалась на Миколаївщині, Кіровоградщині та Харківщині.

Фото: ОП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3355
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
490 дн. тому
Щоб ми відчували один одного треба забезпечити резервним живленням від бензогенератора радіотелевізійні передавальні центри у великих містах, щоб хоча би передавач Українського радіо працював безперервно. Потужність 3-8 кВт забезпечить будь-який побутовий бензогенератор. Потужність ФМ передавача - десь 1-2 Квт. Почніть з Харкова , наприклад. Не мені розповідати спеціалістам - як це зробити. Чомусь у мене вся приймальна апаратура має резервне живлення і готова до роботи під час відключень, але коли нема сигналу з передавач, то нічого й слухати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду