Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відновили роботу

Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відновили роботу

25 Листопада 2022
1012
25 Листопада 2022
12:03

Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відновили роботу

1012
Вони знову з’єднані з енергосистемою Євросоюзу.
Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відновили роботу
Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відновили роботу

Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька атомні електростанції уже підключені до енергосистеми. Про це заявив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький увечері 24 листопада в ефірі телемарафону.

«Зараз енергосистема повністю інтегрована, всі області заживлені. Вона знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Всі три атомні станції працюють. Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність. Очікуємо, що тоді можна буде перевести споживачів замість аварійних на планові графіки», — сказав він.

Внаслідок атаки 23 листопада Україна втратила значну частину генерації електроенергії на різних типах електростанцій: атомних, теплових та  гідро.

Енергетики готові відновлювати енергосистему на випадок повторення російських атак, однак споживачі повинні заощаджувати електроенергію, наголосив Кудрицький.

Нагадаємо, 23 листопада в Україні застосували екстрені відключення струму через ракетні удари росіян по критичній інфраструктурі країни. На Хмельницькій, Рівненській та Південноукраїнській АЕС відключили енергоблоки.

За даними Держспецзв’язку, станом на вечір 24 листопада в Україні не працювало більше половини базових станцій зв’язку. Найгірша ситуація спостерігалась на Миколаївщині, Кіровоградщині та Харківщині.

Ввечері 24 листопада президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію з електропостачанням в країні і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку.

Фото: unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1012
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
518 дн. тому
Чекаємо радісних повідомлень бородатих пропагандистів про якусь бавовну в Севастополі, щоб потім сидіти без світла Інтернету води. Корумпований Карла вже не простий повертач кордонів 1991 та стягувач репарацій з Росії. Він вже і розброювач Росії і позбавляч її ядерної зброї. Коли ще більше клоунади від сучасного Нерона?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду