Латвія і Франція передадуть Україні генератори

Латвія і Франція передадуть Україні генератори

25 Листопада 2022
1300
25 Листопада 2022
13:56

Латвія і Франція передадуть Україні генератори

1300
Рига закупила для Києва 84 електрогенератори та 100 теплових гармат. Також 100 генераторів відправила в Україну Франція.
Латвія і Франція передадуть Україні генератори
Латвія і Франція передадуть Україні генератори

Франція вже спрямувала до України 100 генераторів. Про це повідомила міністерка закордонних справ Катрін Колонна у Twitter. 

«Щоб допомогти населенню протриматися, Франція відправляє в Україну 100 потужних генераторів, в той час як Росія хоче перетворити зиму на зброю війни. Вони вже на шляху до України. Нагадуємо, що удари по цивільній інфраструктурі є воєнними злочинами», — написала вона.

Ще 84 електрогенератори та 100 теплових гармат закупила для Києва Рига, повідомив посол України в Латвії Олександр Міщенко 24 листопада у Facebook. 

Ризька міська рада виділила на їх придбання 200 тис. євро з власного бюджету ще у жовтні, відразу після початку обстрілів української енергосистеми з боку РФ. Тендер на закупівлю необхідного обладнання отримав латвійський благодійний фонд Ziedot.lv.

Енергетичне обладнання доставлять в Київ вже найближчим часом.

«100 теплових гармат прибудуть в столицю наступного тижня. Їх будуть використовувати в пунктах обігріву Києва, а також на комунальних підприємствах міста», — зазначив Міщенко.

Нагадаємо, 23 листопада в Україні застосували екстрені відключення струму через ракетні удари росіян по критичній інфраструктурі країни.

За даними Держспецзв’язку, станом на вечір 24 листопада в Україні не працювало більше половини базових станцій зв’язку. Найгірша ситуація спостерігалась на Миколаївщині, Кіровоградщині та Харківщині.

Ввечері 24 листопада президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію з електропостачанням в країні і анонсував «додаткові рішення» щодо зв’язку.

Фото: Олександр Міщенко/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1300
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду