США та Німеччина виділять Україні по $50 млн на генератори та відбудову енергосистеми

США та Німеччина виділять Україні по $50 млн на генератори та відбудову енергосистеми

30 Листопада 2022
987
30 Листопада 2022
09:38

США та Німеччина виділять Україні по $50 млн на генератори та відбудову енергосистеми

987
За виділені кошти США нададуть Україні розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, роз’єднувачі, транспортні засоби й інше важливе обладнання.
США та Німеччина виділять Україні по $50 млн на генератори та відбудову енергосистеми
США та Німеччина виділять Україні по $50 млн на генератори та відбудову енергосистеми

Сполучені Штати Америки виділять 53 мільйонів доларів на закупівлю обладнання для електромережі України. Про це повідомив Держдепартамент США 29 листопада.

У Держдепі додали, ці кошти мають допомогти Києву боротися з нападами Росії на його енергетичну інфраструктуру, через які мільйони людей залишилися без світла й опалення.

«Обладнання потрібно швидко доставити в Україну в екстреному порядку, щоб допомогти українцям пережити зиму», – йдеться в заяві.

«Радіо Свобода» повідомляє, що оголошення зробили у той час, як міністри закордонних справ країн НАТО під час зустрічі в Бухаресті обговорюють збільшення військової допомоги Україні.

Згодом посольство США в Україні уточнило, що за виділені кошти США нададуть Україні розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, роз’єднувачі, транспортні засоби й інше важливе обладнання.

У диппредставництві уточнили, що ця допомога виділяється на додаток до 55 мільйонів доларів, наданих на підтримку енергетичній галузі в надзвичайних ситуаціях для придбання генераторів та іншого обладнання, що допоможе відновити електро- та теплопостачання місцевим муніципалітетам, які постраждали від російських атак на енергосистему України.

Посольство наголосило, що Сполучені Штати підтримують також довгострокові рішення для відновлення і ремонту українських мереж, а також зусилля України до енергетичного переходу та побудови енергосистеми, відокремленої від російської.

Крім того, Німеччина надасть Україні 56 мільйонів євро на ремонт енергетичної інфраструктури, а також понад 350 електрогенераторів.

Як йдеться в повідомленні німецького уряду, цей пакет допомоги в телефонній розмові обговорили канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський.

Як зазначається, Зеленський розповів Шольцу про наслідки російських авіаударів по цивільній інфраструктурі, водо- та електропостачання. Канцлер засудив такі обстріли й запевнив Україну в подальшій підтримці, зокрема у сфері протиповітряної оборони та довгострокової відбудови.

Нагадаємо, нещодавно Латвія закупила для України 84 електрогенератори та 100 теплових гармат. Також 100 генераторів відправила в Україну Франція.

Фото: unsplash

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
987
Читайте також
25.11.2022 20:55
Наталія Лигачова
«Детектор медіа»
4 880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду