detector.media
17.11.2022 20:52
У Херсоні затримали депутата ОПЗЖ, який працював на окупантів
У Херсоні затримали депутата ОПЗЖ, який працював на окупантів
Послуги загарбникам він надавав у період окупації Херсонщини

Співробітники Служби безпеки України та Нацполіції затримали на деокупованій території Херсонщини місцевого депутата від забороненої в Україні партії «Опозиційна Платформа – За життя». Про це повідомляє сайт СБУ

За цими даними, чоловік добровільно зайняв керівну посаду в окупаційному «министерстве внутренних дел Херсонской области рф». Там він працював у відділі «боротьби з економічними злочинами», який насправді займався терором місцевих підприємців і змушував їх сплачувати податки в бюджет РФ.

Імені затриманого депутата ОПЗЖ не називають. За даними джерела «Української правди» у правоохоронних органах, підозрюваного у колабораціонізмі звати Сергій Остапенко.

Депутату повідомили про підозру за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Вирішується питання щодо тримання під вартою, триває досудове розслідування.

Заходи з викриття колаборанта здійснювали слідчі Головного слідчого управління та оперативники Херсонського Управління СБУ у співпраці з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, одним із найвідоміших колаборантів на Херсонщині був колишній власник 4 каналу Олексій Ковальов. У квітні 2022 року правоохоронці порушили проти нього кримінальне провадження за статтею про колабораційну діяльність. Після початку повномасштабного російського вторгнення він виїхав до Херсонщини, де почав співпрацювати з окупантами. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня йому оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. Також арештували майно колаборанта, зокрема й 4 канал. 29 серпня у Росії повідомили про смерть власника 4 каналу

Депутати ОПЗЖ раніше особисто поширювали проросійську  пропаганду та просували вигідний для Росії політичний порядок денний. Зокрема, ми згадували про таких:

Фото: сайт СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY