СБУ затримала на Київщині колишнього «міністра ЛНР»

СБУ затримала на Київщині колишнього «міністра ЛНР»

21 Листопада 2022
1916
21 Листопада 2022
17:00

СБУ затримала на Київщині колишнього «міністра ЛНР»

1916
У 2014 році він керував захопленням будівлі луганського управління СБУ.
СБУ затримала на Київщині колишнього «міністра ЛНР»
СБУ затримала на Київщині колишнього «міністра ЛНР»

Служба безпеки України провела спецоперацію, під час якої викрила ще одного керівника «ЛНР», який у 2014 році брав участь у бойових діях проти українських військ на Донбасі.

Як повідомила пресслужба СБУ, у результаті багатоетапних слідчо-оперативних дій на Київщині затримали колишнього ватажка бойовиків із позивним «Сотий». Після подій 2014 року він переховувався від правосуддя, зокрема у тимчасово окупованих районах України.

Зловмисник входив до керівного складу окупаційної адміністрації тимчасово захопленого Луганська і перебував на прямому зв’язку з кадровими співробітниками російських спецслужб.

Саме за їхньої «протекції» чоловіка призначили «помічником міністра МВС "ЛНР"» і командиром штурмового підрозділу «спеціального загону швидкого реагування» (більш відомого як «філіал» російського СОБР).

Чоловік, перебуваючи на «посадах», координував злочинні дії з представниками центральних підрозділів російських спецслужб. Для цього регулярно зустрічався з ними на території Криму.

У 2014 році він командував групами бойовиків під час захоплення адміністративної будівлі луганського управління СБУ.

Також чоловік збирав персональні дані співробітників СБУ в Донецькій та Луганській областях. Отримані відомості планував передати Росії для підготовки диверсій проти українських військових.

Крім того, зловмисник створив розгалужену мережу ворожих інформаторів, які «здавали» йому місця дислокації та переміщення підрозділів антитерористичної операції на сході України. Про одержані відомості доповідав російським кураторам і колишнім ватажкам бойовиків.

Правоохоронці зафіксували факти передавання ворогу закритих даних щодо руху колон із військовою технікою сил АТО в районах Сєвєродонецька, Лисичанська і Сватового. Одержані розвіддані агресор використовував для підготовки «засідок» й обстрілу українських підрозділів.

Також бойовик здійснював охорону громадян РФ, які у 2014 році приїхали на Луганщину і Донеччину для проведення фейкових референдумів, внаслідок яких були «проголошені» «ЛНР» і «ДНР». 

Слідчі вже повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Прокурори клопотатимуть про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала на Луганщині двох місцевих мешканок, які «зливали» росіянам дані про ЗСУ і допомагали їм «розквартировуватись» в оселях українців.

Фото: СБУ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1916
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rjfnbie;oj
520 дн. тому
Цікаво, як він опинився під Києвом? Хто його пропустив і через які КПП?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду