ФСБ заявила про начебто запобігання замаху на Собчак і Симоньян

ФСБ заявила про начебто запобігання замаху на Собчак і Симоньян

15 Липня 2023
1403
15 Липня 2023
15:37

ФСБ заявила про начебто запобігання замаху на Собчак і Симоньян

1403
Російська спецслужба стверджує, що замовником убивств нібито є СБУ.
ФСБ заявила про начебто запобігання замаху на Собчак і Симоньян
ФСБ заявила про начебто запобігання замаху на Собчак і Симоньян

Російська ФСБ заявила про затримання у Москві та Рязанській області РФ членів «неонацистського угруповання», які начебто готували вбивство телеведучої Ксенії Собчак і головної редакторки пропагандистського RT Маргарити Симоньян. Про це пише російське РБК, передає Суспільне.

У ФСБ пишуть, що силовики вели розвідку біля місць роботи і проживання пропагандисток і за кожне вбивство начебто мали отримати 1,5 млн рублів. Замовником, за версією російської спецслужби, нібито є СБУ.

«Під час проведення слідчих дій вони підтвердили підготовку замахів за завданням СБУ за винагороду в розмірі 1,5 мільйона рублів за кожне вбивство», — йдеться у повідомленні ФСБ.

Там також заявили, що «у затриманих вилучили зброю, зокрема автомат, 90 набоїв до нього, ножі, кастети, гумові кийки, кайданки, шеврони і прапори з нацистською символікою, нацистську літературу, засоби зв'язку, комп'ютери з інформацією, яка підтверджує їхні злочинні наміри».

Симоньян зі свого боку написала у своєму телеграм-каналі, що затримано групу, яка «на замовлення України» нібито готувала її вбивство.

«Стежили за мною, знали всі мої адреси», — заявила пропагандистка.

Нагадаємо, у квітні російська ФСБ стверджувала, що вбивство колаборанта і пропагандиста Максима Фоміна (Владлена Татарського) організував громадянин України Юрій Денисов та «українські спецслужби». 

Водночас у звіті Інституту вивчення війни (ISW) йдеться про те, що до ліквідації російського пропагандиста Татарського можуть бути причетні сили всередині Росії. Це вбивство могло бути задумане як попередження керівнику ПВК «Вагнер» Євгенію Пригожину, який на той момент дедалі більше критикував Кремль та навіть демонстрував зацікавленість іти в президенти РФ.  

Колаж: «УП»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1403
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду