detector.media
07.11.2022 15:07
СБУ затримала бойовика-героя російських постановних сюжетів
СБУ затримала бойовика-героя російських постановних сюжетів
СБУ затримала колишнього бойовика терористичного угруповання «Призрак», який сподівався «залягти на дно» в Одесі.

Він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави. Потім тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області і згодом виїхав до Росії.

СБУ інформує, що під час багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місцезнаходження і затримали на Одещині, де він сподівався «залягти на дно».

«За даними слідства, зловмисником є житель південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою "Ангел". Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам так званої "ЛНР" під виглядом "гуманітарних" вантажів з Росії. Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади "Призрак", яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу Росії у захоплених районах Луганщини», — ідеться у повідомленні.

Крім того, згідно з інформацією СБУ, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці постановних сюжетів для інформресурсів Кремля. Посилаючись на нібито правильність свого рішення прислужувати загарбникам, під час пропагандистських заходів він займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили колишньому бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше «Детектор медіа» вже інформував, що СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП через розпалювання релігійної ворожнечі, а російську агентку «Побєду» за державну зраду засудили до семи років ув’язнення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY