У США вийде фотокнига про війну в Україні з роботами видатних світових фотографів

У США вийде фотокнига про війну в Україні з роботами видатних світових фотографів

5 Жовтня 2022
2057
5 Жовтня 2022
15:12

У США вийде фотокнига про війну в Україні з роботами видатних світових фотографів

2057
Для обкладинки обрано фото, зроблене на «Азовсталі» пресофіцером полку «Азов» Дмитром Козацьким.
У США вийде фотокнига про війну в Україні з роботами видатних світових фотографів
У США вийде фотокнига про війну в Україні з роботами видатних світових фотографів

У США вийде фотокнига про війну в Україні «Невблаганна мужність: Україна і світ у стані війни». Про це «Детектору медіа» розповів редактор видання Майкл Едрінгтон. Сам він – колишній фотокореспондент із 31 роком служби в армії, який наразі займається видавництвом фотокниг.

За словами Едрінгтона, до книги про Україну увійшли роботи одних з найкращих фотожурналістів світу: Керол Гузі, Лінсі Аддаріо, Юстини Мєльнікевич, Поли Бронштейн, Свет Жаклін та багатьох інших. Для обкладинки обрано фото, зроблене на «Азовсталі» пресофіцером полку «Азов» Дмитром Козацьким.

«Наша фотокнига має допомогти підвищувати та підтримувати обізнаність про війну в Україні. Мета – показати руйнування та втрати вашої країни, а також стійкість українського народу», — розповів «ДМ» Майкл Едрінгтон.

За його словами, книга починається від повномасштабного вторгнення в лютому і завершується минулим місяцем із визнанням того, що жах і боротьба тривають.

Книга створена англійською та українською мовами. Її відкриває передмова посла України в Сполучених Штатах Оксани Маркарової, вступом від Пулітцерівського лауреата, президентського фотографа Девіда Х’юма Кеннерлі та есе відомого українського письменника Андрія Куркова. Видання буде розповсюджувати Penguin Random House від імені видавця Blue Star Press.

«Ідея книги виникла у кількох із нас під час обговорення з Керол Гузі, яка є моїм дорогим другом протягом багатьох років. Вона була там, висвітлюючи війну, і відчула, що якби ми хотіли написати книгу, є багато справді чудових фотожурналістів, які могли б зробити свій внесок. Ми хотіли щось зробити та показати правду, і ми це робимо через фотографії», — зазначив Едрінгтон.

Презентують книгу та фотовиставку світлин із неї 14 жовтня в Українському домі у Вашингтоні. Видання вже доступне для попереднього замовлення у великих книгарнях по всьому світу та офіційно надійде в продаж 25 жовтня.

Нагадаємо, роботи українського фотографа та військового Дмитра Козацького перемогли у престижному фотоконкурсі The Prix de la Photographie. Крім того, він є призером польського фотоконкурсу Grand Press Photo 2022 та отримав дві нагороди International Photography Awards

Також Дмитра Козацького внесли до списку Forbes «30 до 30».

Фото: Керол Гузі; інстаграм Майкла Едрінгтона

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2057
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду