The Economist опублікував ілюстрації українки Марії Кінович про життя у блекаутах та війні (ФОТО)

The Economist опублікував ілюстрації українки Марії Кінович про життя у блекаутах та війні (ФОТО)

5 Грудня 2022
1385
5 Грудня 2022
14:23

The Economist опублікував ілюстрації українки Марії Кінович про життя у блекаутах та війні (ФОТО)

1385
Роботи художниці показують реалії життя українців в умовах відключення електрики, зв’язку, води і повномасштабної війни.
The Economist опублікував ілюстрації українки Марії Кінович про життя у блекаутах та війні (ФОТО)
The Economist опублікував ілюстрації українки Марії Кінович про життя у блекаутах та війні (ФОТО)

Британське видання The Economist опублікувало низку ілюстрацій української художниці Марії Кінович про те, як змінилося життя українців після початку масових російських обстрілів критичної інфраструктури.

Про це ілюстраторка повідомила на своїй сторінці у твіттері. 

«Яка іронія малювати щось про відключення світла під час фактичного відключення світла, води, мобільного зв’язку та опалення. Та все ж це дрібні незручності порівняно з російською окупацією», — написала Кінович.

У коментарі «Читомо» вона розповіла, що робота над цим коміксом була «веселою»: «Я вислала скетчі о 12 в середу, а десь через годину-півтори стався масований обстріл і у мене вдома зникла електроенергія на три, а вода й опалення на два дні.  Напружувало те, що всі побутові речі займали втричі більше часу і це виснажує, а у тебе горить дедлайн і треба зібратися. Ну й іронічно закінчувати малювати під час блекауту картинки про блекаут. Це відчувалося як трагікомедія, коли ти весь час смієшся, але привід так собі».

За словами Кінович, вона встигла закінчити роботу тому, що у будинку, де вона винаймає студію, з’явилося світло, тож вона працювала там.

Ілюстраторка також поділилась особливостями роботи із The Economist: «Мені прийшов запит на роботу в вівторок увечері, а фінали треба було здати у п’ятницю, скетчі показати у середу чи максимум зранку в четвер».

«Мені подобається те, шо це більше не робота на замовлення, а твоє особисте висловлювання на якусь тему. Відчувається, що тобі довіряють зробити так, як ти вважаєш за потрібним, по сенсу нічого не правлять», — каже Марія.

«Допоки Росія не почала обстрілювати наші електростанції, я ніколи не усвідомлювала, скільки електрики ми споживаємо щодня»

«Ваша буденність змінюється. День уже не можна запланувати, як раніше, бо вимкнення електрики переважно раптові й тривають довше, ніж очікувалося»

«Вимкнення світла змушують до креативності та якнайшвидшого винайдення способу призвичаїтися»

 

«Є чутки, що повний блекаут без мобільного зв’язку, електрики, тепла й води упродовж тижнів можливий. Це страшно, але стати частиною Росії значно страшніше»

Відзначимо, The Economist уже публікував ілюстрації Марії Кінович про життя українців під час війни незадовго після початку повномасштабного вторгнення Росії, у березні 2022 року.

«Як насправді жити в країні, в якій війна? Ми запросили Марію Кінович, українську художницю, яка живе та працює в Києві, щоб проілюструвати її життя з моменту вторгнення російських військ», — прокоментувало видання  публікацію ілюстрацій в інстаграмі. 

Загалом опублікували три роботи. У першій з них художниця зобразила те, як важко повертатися до звичного життя після двох тижнів війни. 

 

На другій ілюстрації видно місто, що палає, та підпис: «Я не можу припинити думати про те, що немає безпечного місця в моїй країні»

Третя робота зображує очікування перемоги та бажання відбудувати «усе, що вони у нас забрали».

Нагадаємо, до підбірки 100 найкращих фотографій 2022 року від журналу Time увійшли 22 фотографії, які зображають війну в Україні. Серед них 7 фотографій українських авторів, зокрема по дві знимки Євгена Малолєтки та Максима Дондюка, по одній – Єфрема Лукацького, Костянтина Ліберова та Сергія Нужненка.

Фото: knygarnya.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1385
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду