detector.media
04.10.2022 21:19
13-й ОМКФ оголосив склад журі
13-й ОМКФ оголосив склад журі
Цьогоріч програма проходить в межах Варшавського міжнародного кінофестивалю під назвою «Одеса – Варшава: український конкурс».

13-й Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив склад журі, яке оцінюватиме фільми Національного конкурсу. Про це повідомляє пресслужба ОМКФ.

До складу журі увійшли продюсер і режисер Даріуш Яблонський (Польща), сценаристка і продюсерка Ілона Лепковська (Польща) та продюсерка Іванна Дядюра (Україна).

Даріуш Яблонський – польський продюсер, режисер, сценарист, CEO компанії Apple Film. Після повалення комунізму у Східній Європі в 1990 році він став одним із перших незалежних продюсерів у Центральній та Східній Європі. Його режисерський дебют «Фотоаматор» (1998) отримав понад 50 міжнародних нагород, зокрема Prix Europa, Гран-Прі IDFA, премію Grimme, і часто входить до списку найважливіших документальних фільмів в історії. Його наступні фільми неодноразово брали участь у міжнародних фестивалях. З нещодавніх робіт режисера – 10-годинний серіал «Принцип насолоди». Даріуш Яблонський започаткував сценарну програму ScripTeast для найкращих сценаристів Центральної та Східної Європи. Він є президентом Польської кіноакадемії та віцепрезидентом Європейського клубу продюсерів.

Ілона Лепковська – польська сценаристка та телепродюсерка, чий дебют відбувся у 1983 році зі сценарієм телефільму «Канікули з Мадонною». Є авторкою та співавторкою таких фільмів, як «На дотик», «Я люблю кіно», «Ох, Кароль», «Ніколи в житті», «Не бреши, любий», «Поганий» та інших. Співавторка телесеріалів «Клан», «На добре і на зле», «К – кохання», «Барви щастя». Вона читає лекції в кіношколах і на курсах написання сценаріїв. У 2016 році дебютувала як письменниця з романом «Ви прийняли мене за іншого», а у 2020 році вийшла ще одна її книжка — «Ідеальна родина». Є головою правління Гільдії сценаристів Польщі.

Іванна Дядюра – українська продюсерка, CEO компанії IDAS International Film, керівниця телевізійних проєктів, кінокритикиня. За останнє десятиліття зняла багато повнометражних фільмів і телесеріалів, серед яких «Хайтарма» (2013), «Чужа молитва» (2016), «Кіборги» (2017). У 2019 році фільм «Ми є, ми поруч» Романа Балаяна, який продюсувала Іванна Дядюра, брав участь у Міжнародному конкурсі Варшавського МКФ.

38-й Варшавський міжнародний кінофестиваль відбудеться 14-23 жовтня 2022 року. До національної конкурсної програми ОМКФ увійшло 11 повнометражних фільмів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY