Шарій виїхав з Іспанії – росЗМІ

Шарій виїхав з Іспанії – росЗМІ

4 Жовтня 2022
5660
4 Жовтня 2022
18:04

Шарій виїхав з Іспанії – росЗМІ

5660
Імовірно, блогер перебуває в Італії.
Шарій виїхав з Іспанії – росЗМІ
Шарій виїхав з Іспанії – росЗМІ

Суд в Іспанії закрив справу про екстрадицію проросійського пропагандиста Анатолія Шарія до України. Він залишив територію країни, повідомляє російське пропагандистське інформагентство «ТАСС» із посиланням на рішення суду.

«Від української влади надійшло повідомлення про можливе перебування особи, яка розшукується, в Італії, — йдеться в обґрунтуванні рішення суду, що його цитує ТАСС. — Суд ухвалив повідомити про своє рішення Інтерпол, МЗС та Мін'юст Іспанії».

Водночас доказів цьому, наприклад, фото документа, російські пропагандисти не надали.

Нагадаємо, екстрадиція проросійського пропагандиста Анатолія Шарія мала тривати від трьох до шести місяців до одного року. Про такі терміни у травні говорила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Як повідомила СБУ 5 травня, Шарія, якого підозрюють у державній зраді, затримали в Іспанії. 

Пізніше іспанський суд відпустив блогера під підписку про невиїзд.

В Україні Шарій підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Корпорація Меtа заблокувала на території України фейсбук-сторінку Шарія. В Україні також заблокований YouTube-канал пропагандиста.  

Читайте також: 

В Україні проти Шарія запроваджені санкції, він оголошений у розшук. Статус біженця Шарій отримав ще у 2012 році. Він виїхав з України, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

31 травня 2021 року стало відомо, що Литва позбавила Шарія статусу біженця. Відеоблогера оголосили персоною нон грата та анулювали його документи. Відтоді він оскаржує це рішення.

РНБО після початку повномасштабної агресії РФ призупинила роботу низки партій, які мають зв’язки з Росією – серед них і так звана «Партія Шарія». 3 травня Рада заборонила діяльність проросійських партій.

Що не так із Шарієм під час війни, читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: відео з трансляції Анатолія Шарія

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5660
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зелебобус
531 дн. тому
тільки сцикуни бояться шарія
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду