Суд залишив Медведчука під вартою до 14 листопада

Суд залишив Медведчука під вартою до 14 листопада

15 Вересня 2022
754
15 Вересня 2022
14:18

Суд залишив Медведчука під вартою до 14 листопада

754
Наразі адвокати нардепа мають вивчати 260 томів матеріалів кримінального провадження, після чого прокуратура складе обвинувальний акт та передасть його до суду.
Суд залишив Медведчука під вартою до 14 листопада
Суд залишив Медведчука під вартою до 14 листопада

Личаківський районний суд Львова залишив нардепа Віктора Медведчука під вартою ще на 60 днів – до 14 листопада. Про це повідомила пресслужба суду.

Як вказала прокуратура у своєму клопотанні до суду, стороні захисту повідомили про завершення досудового розслідування. Наразі адвокати нардепа мають вивчати 260 томів матеріалів кримінального провадження, після чого прокуратура складе обвинувальний акт та передасть його до суду.

Нагадаємо, 24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука. Його підозрюють за ст. 111 (державна зрада) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати нардеп зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, однак Росія відмовилась від цього.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
754
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду