Росія готувала два маріонеткові уряди з колаборантів на випадок захоплення Києва – ЗМІ

Росія готувала два маріонеткові уряди з колаборантів на випадок захоплення Києва – ЗМІ

19 Серпня 2022
1520
19 Серпня 2022
10:15

Росія готувала два маріонеткові уряди з колаборантів на випадок захоплення Києва – ЗМІ

1520
WP: Агентура ФСБ або не змогла зрозуміти, наскільки запекло Україна чинитиме опір, або розуміла, але не могла передати таку незручну інформацію Путіну.
Росія готувала два маріонеткові уряди з колаборантів на випадок захоплення Києва – ЗМІ
Росія готувала два маріонеткові уряди з колаборантів на випадок захоплення Києва – ЗМІ

ФСБ Росії готувала два маріонеткові уряди з колаборантів на випадок захоплення Києва напередодні повномасштабного вторгнення в Україну, повідомляється у розслідуванні The Washington Post.

Серед головних союзників ФСБ були колишній президент України Віктор Янукович, який втік до Росії в 2014 році, і на той момент лідер проросійської «ОПЗЖ», підозрюваний у держзраді Віктор Медведчук.

Видання пише, що Янукович очолював групу, яка на початку березня прибула до Білорусі, ймовірно, щоб «знову повернути собі владу у Києві». Друга група, до якої входили колишні члени партії Януковича, зібралася на території півдня України, який на початку війни захопили російські війська.

Загалом, підпільна агентура ФСБ була глибоко залучена в невдалий план війни Кремля, запевняючи офіційних осіб у Москві, що уряд України швидко впаде.

«ФСБ роками проводила таємні операції, щоб проникнути в українські інституції, купувала проросійських політиків, щоб не дати країні покинути орбіту Москви. Попри велику увагу до України, за словами представників західної розвідки, ФСБ або не змогла зрозуміти, наскільки запекло Україна чинитиме опір, або розуміла, але не могла передати таку незручну інформацію президенту Росії Володимиру Путіну…», – пише видання.

З березня 2022 року в Україні діє законодавство про кримінальну відповідальність колаборантів. 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з громадською організацією «Рух Чесно» працюють над створенням Реєстру ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів.

РНБО після початку повномасштабної агресії РФ призупинила роботу партій, які мають зв’язки з Росією.

14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні.

В Україні вже заборонена діяльність «Опоблоку», партії ОПЗЖпартії «Наші» Євгена Мураєва, партії «Соціалісти», партії «Справедливість та розвиток», партії «Держава», партії «Блок Володимира Сальдо», «Соціалістичної партії України», а також «Партії Шарія», «Прогресивної соцпартії України» Наталії Вітренко.

Скриншот відео: СБУ/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1520
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду