Степан Щербачов, 1+1 media: Права на трансляцію футболу клуби нам передали безплатно

Степан Щербачов, 1+1 media: Права на трансляцію футболу клуби нам передали безплатно

1 Вересня 2022
1270
1 Вересня 2022
15:25

Степан Щербачов, 1+1 media: Права на трансляцію футболу клуби нам передали безплатно

1270
Степан Щербачов: Ми є трансляторами, у нас є договірні стосунки. Інвестуємо в це свої кошти.
Степан Щербачов, 1+1 media: Права на трансляцію футболу клуби нам передали безплатно
Степан Щербачов, 1+1 media: Права на трансляцію футболу клуби нам передали безплатно

Керівник спортивної редакції 1+1 media Степан Щербачов розповів, що медіагрупа безплатно показує футбол за участі п'яти футбольних клубів.

Про це Щербачов сказав на пресконференції у четвер, 1 вересня. За його словами, угоди з п'ятьма футбольними клубами укладені на безплатній основі.

«Ми є трансляторами, у нас є договірні стосунки. Інвестуємо в це свої кошти, зусилля, команду й техніку, щоб під час війни кожна людина могла подивитися футбол», — каже Щербачов.

Також він прокоментував ситуацію, коли поєдинок «Металіст» — «Інгулець» показували і Setanta, і 1+1 media.

«Як транслятор ми не будемо допускати таких ситуацій. Не бачимо сенсу створювати два продакшена. Права належать нам, і це треба поважати. Ми самостійно все знімемо і залюбки розповсюдимо. Спеціальне агентство, яке ми наймали, з'ясувало, що 78% українських уболівальників не готові сьогодні платити, бо не мають коштів, втратили роботу або житло. Також знаємо, що частка перегляду матчу "Динамо" — "Фенербахче" становить 22.5%, а на "Cетанті" — 0.2%. Розумієте прірву? Матч "Штурм" — "Динамо" — 21.2% на "2+2", на "Сетанті" — 7.3%. А ми ще й виходили на 15 хвилин пізніше, люди на "Сетанті" мали пріоритет».

Нагадаємо, Українська прем'єр-ліга створила єдиний пул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports. Проте низка клубів не згодна з цим рішенням і хоче, щоб їхні матчі транслювали майданчики 1+1 media. Через це під час поєдинків виникають ситуації, коли знімальну групу Setanta Sporrts не пускають на стадіон, а 1+1 media  пускають, чим незадоволена УПЛ.

Зокрема, 23 серпня знімальну групу Setanta Sports не пустили на стадіон в Ужгороді, де відбувався матч «Зоря» — «Ворскла». Натомість туди потрапили представники 1+1 media, які вели трансляцію на каналі «2+2» та на Football Hub у ютубі.

24 серпня знімальну групу Setanta Sports не пустили на матч «Рух» – «Металіст». 1+1 media заявила, що домовилась про трансляцію гри з ФК «Рух».

28 серпня відбувся матч між «Динамо» та «Дніпро-1». Setanta Sports знову не пустили, матч транслювали на каналі «2+2».

Натомість матч «Металіст» – «Інгулець» 29 серпня одночасно транслювали Setanta та УНІАН, що входить до складу 1+1 media.

1 вересня Печерський районний суд Києва заборонив УПЛ та УАФ блокувати трансляції матчів від 1+1 media.

Фото: 1+1 media 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1270
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду