detector.media
01.09.2022 15:25
Степан Щербачов, 1+1 media: Права на трансляцію футболу клуби нам передали безплатно
Степан Щербачов, 1+1 media: Права на трансляцію футболу клуби нам передали безплатно
Степан Щербачов: Ми є трансляторами, у нас є договірні стосунки. Інвестуємо в це свої кошти.

Керівник спортивної редакції 1+1 media Степан Щербачов розповів, що медіагрупа безплатно показує футбол за участі п'яти футбольних клубів.

Про це Щербачов сказав на пресконференції у четвер, 1 вересня. За його словами, угоди з п'ятьма футбольними клубами укладені на безплатній основі.

«Ми є трансляторами, у нас є договірні стосунки. Інвестуємо в це свої кошти, зусилля, команду й техніку, щоб під час війни кожна людина могла подивитися футбол», — каже Щербачов.

Також він прокоментував ситуацію, коли поєдинок «Металіст» — «Інгулець» показували і Setanta, і 1+1 media.

«Як транслятор ми не будемо допускати таких ситуацій. Не бачимо сенсу створювати два продакшена. Права належать нам, і це треба поважати. Ми самостійно все знімемо і залюбки розповсюдимо. Спеціальне агентство, яке ми наймали, з'ясувало, що 78% українських уболівальників не готові сьогодні платити, бо не мають коштів, втратили роботу або житло. Також знаємо, що частка перегляду матчу "Динамо" — "Фенербахче" становить 22.5%, а на "Cетанті" — 0.2%. Розумієте прірву? Матч "Штурм" — "Динамо" — 21.2% на "2+2", на "Сетанті" — 7.3%. А ми ще й виходили на 15 хвилин пізніше, люди на "Сетанті" мали пріоритет».

Нагадаємо, Українська прем'єр-ліга створила єдиний пул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports. Проте низка клубів не згодна з цим рішенням і хоче, щоб їхні матчі транслювали майданчики 1+1 media. Через це під час поєдинків виникають ситуації, коли знімальну групу Setanta Sporrts не пускають на стадіон, а 1+1 media  пускають, чим незадоволена УПЛ.

Зокрема, 23 серпня знімальну групу Setanta Sports не пустили на стадіон в Ужгороді, де відбувався матч «Зоря» — «Ворскла». Натомість туди потрапили представники 1+1 media, які вели трансляцію на каналі «2+2» та на Football Hub у ютубі.

24 серпня знімальну групу Setanta Sports не пустили на матч «Рух» – «Металіст». 1+1 media заявила, що домовилась про трансляцію гри з ФК «Рух».

28 серпня відбувся матч між «Динамо» та «Дніпро-1». Setanta Sports знову не пустили, матч транслювали на каналі «2+2».

Натомість матч «Металіст» – «Інгулець» 29 серпня одночасно транслювали Setanta та УНІАН, що входить до складу 1+1 media.

1 вересня Печерський районний суд Києва заборонив УПЛ та УАФ блокувати трансляції матчів від 1+1 media.

Фото: 1+1 media 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY