Setanta знову не змогла показати футбол, але FootballHub і «ПроФутбол Digital» теж не транслювали матч «Динамо»

Setanta знову не змогла показати футбол, але FootballHub і «ПроФутбол Digital» теж не транслювали матч «Динамо»

28 Серпня 2022
1416
28 Серпня 2022
19:30

Setanta знову не змогла показати футбол, але FootballHub і «ПроФутбол Digital» теж не транслювали матч «Динамо»

1416
Натомість трансляція була на каналі «2+2».
Setanta знову не змогла показати футбол, але FootballHub і «ПроФутбол Digital» теж не транслювали матч «Динамо»
Setanta знову не змогла показати футбол, але FootballHub і «ПроФутбол Digital» теж не транслювали матч «Динамо»

Медійне протистояння в українському футболі триває. У неділю, 28 серпня, відбувся матч між київським «Динамо» та дніпровською командою «Дніпро-1». Його мала показувати Setanta Sports, але її знімальну групу на стадіон не допустили. Матч натомість показували на каналі «2+2».

Ось що повідомила на своєму сайті організатор змагань, Українська прем'єр-ліга: «У зв’язку із недопущенням футбольним клубом "Динамо" знімальної групи на позиції для зйомки матчу Динамо-Дніпро-1, Пересувна Телевізійна Станція офіційного транслятора Setanta Sports була вимушена покинути стадіон «Арена Львів», на якому проводиться матч. Після отримання всіх офіційних рапортів та документів, дані про інцидент будуть передані на розгляд Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ».

Це вже третій інцидент із недопущенням транслятора на ігри. Аналогічна ситуація сталася під час трансляції матчу «Зоря» — «Ворскла» та «Рух» – «Металіст». Їх мала показувати Setanta, бо Українська прем'єр-ліга створила єдиний пул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports. Проте знімальні групи компанії не пускали на стадіони, натомість туди потрапили представники 1+1 media, які вели трансляцію на каналі «2+2» та на Football Hub у ютубі, а також на «Київстар ТБ».

Група 1+1 media у коментарі «Детектору медіа» заявила, що діяла на підставі багаторічних договорів із клубами.

«Група 1+1 media діє на підставі довготривалих багаторічних договорів, зокрема з ФК «Зоря». Права на трансляцію були надані футбольним клубом включно із правом на здійснення зйомки матчу. Такі права не передавалися клубом Українській Премʼєр-лізі», — відповіли на наш запит у медіагрупі.

Деякі з клубів теж заявили, що права належать їм, а не УПЛ.

«Київстар ТБ» у відповідь на скарги користувачів щодо трансляцій матчів на власній ОТТ-платформі так само повідомив своїм користувачам, що права на показ матчів їм передали клуби.

«До нас звернулися представники «Руха» і Зорі» з пропозицією транслювати матчі клубу в межах УПЛ на безоплатній для користувачів основі. Відповідно, права на трансляцію своїх же матчів знаходяться безпосередньо в клубів, про що нам було додатково повідомлено. Тому трансляція зазначеного матчу проходить у легальний спосіб та має на меті важливу місію - аби якомога більша кількість користувачів мала доступ до такої важливої події, як Українська Премʼєр-Ліга. Сподіваємося, що Ви з розумінням поставитеся до наших аргументів, і ситуація, на яку Ви посилаєтесь, не вплине на подальше користування додатком», - йдеться в повідомленні, яке цитує Tribuna.

Утім, недільний поєдинок цифрові платформи 1+1 все ж не транслювали. Адже раніше YouTube видаляв і блокував трансляції матчів на цих каналах за скаргою правовласника. 

«Ми вирішили не транслювати матчі УПЛ на своїх YouTube-каналах, поки триває розгляд документів, наданих нами YouTube, відповідно до їхніх процедур. Знаємо, що частина вболівальників зрадіє цьому рішенню, інша частина – буде незадоволена та засмучена. Але поки питання з трансляцією на YouTube не буде вирішено в юридичній площині, сьогоднішній і подальші матчі п’ятьох клубів – «Динамо», «Дніпро-1», «Зоря», «Рух», «Металіст» – можна дивитися безплатно на телеканалах «2+2», «УНІАН» або на ОТТ-платформі «Київстар ТБ», — повідомила Tribuna.com із посиланням на 1+1 media.

Показ здійснював тільки канал «2+2». У грі «Динамо» програло «Дніпру-1» 0:3.

Нагадаємо, Українська прем’єр-ліга (УПЛ) обрала офіційним транслятором канал Setanta Sports і створила єдиний пул. Контракт розраховано на 3 сезони, сума контракту складає $16,2 млн. Про це повідомляється на сайті УПЛ. Компанія перемогла іншого претендента — Megogo.

За це рішення проголосувала більшість клубів. «Згідно зі статутом УПЛ, рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більша половина Учасників», – нагадували в УПЛ.

Але чотири клуби виступили проти, заявивши про угоди з групою 1+1 media.

Чемпіонат розпочався 23-24 серпня, нині зіграно матчі другого туру.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1416
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду