detector.media
26.08.2022 11:11
«Не туди воюєте»: На ютуб-каналі Tribuna через скарги 1+1 media заблокували сім відео
«Не туди воюєте»: На ютуб-каналі Tribuna через скарги 1+1 media заблокували сім відео
При цьому Football Hub (проєкт 1+1 media) звинувачує Tribuna.com у піратстві та подвійних стандартах. У «Трибуні» вважають це помстою.

Українське спортивне видання Tribuna.com заявило, що на його ютуб-каналі через скарги компанії ТОВ «1+1 Інтернет» на уривки різних відео та скриншот заблокували сім відеороликів.

Перед цим, 23 серпня, новинарі Tribuna.com звернули увагу, що ютуб-канал Football Hub (проєкт 1+1 media) транслює в прямому ефірі футбольний матч «Зоря» – «Ворскла» без геоблокування. Тобто перегляд був доступний, зокрема, користувачам з Росії та Білорусі.

Керівник напрямку виробництва вебконтенту Football Hub та «ПроФутбол Digital» Данило Щестюк подякував Tribuna.com за уважність та повідомив, що до відео буде додано правило, щоб воно не відображалось в Росії та Білорусі.

Згодом відео матчу на ютуб-каналі Football Hub видалили через скаргу УПЛ, а на сайті Football Hub з’явилась новина, що відео ютуб-каналу Tribuna також доступні в Росії та Білорусі (не прямі трансляції, а створені постфактум відео). 

Після цього Football Hub опублікував ще одну новину з твердженнями про «фанатів подвійних стандартів».

У Tribuna.com назвали такі дії тиском та помстою за критичні статті.

«Ми впевнені, що фрагменти відео ютуб-каналу Tribuna, на які подані скарги, використані відповідно до правила ютубу Fair Use. Використані короткі фрагменти не мають смислового навантаження, а публікуються лише як перебивки. Ще в кількох випадках йдеться про скріншоти з відео. Tribuna буде оскаржувати бан відео правовими методами.

Цими діями підрозділи 1+1 media намагаються відвернути увагу від скандалу зі створенням єдиного телевізійного пулу. Нагадаємо, кілька відеороликів на ютуб-каналах Football Hub та "ТСН Проспорт" було вилучено через скарги УПЛ про нелегальну трансляцію.

Маніпулятивні новини на сайті Football Hub не мають нічого спільного з журналістикою. Це звичайний пропагандистський стиль, де припущення та домисли видаються за факти», – йдеться в заяві видання.

Також редакція опублікувала підбірку, на що саме поскаржились «плюси»: скриншот, короткі перебивки та відео з матчу «Евертон» – «Динамо», яке, як стверджується, взагалі було взяте не з ютуб-каналів 1+1 media, але отримало скаргу. 

«Друзі, ви не туди воюєте», – додали у виданні.

«Детектор медіа» звернувся до 1+1 media по коментар.

Нагадаємо, Українська прем'єр-ліга створила єдиний пул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports, проте 23 серпня знімальну групу компанії не пустили на стадіон в Ужгороді, де відбувався матч «Зоря» — «Ворскла». Натомість туди потрапили представники 1+1 media, які вели трансляцію на каналі «2+2» та на Football Hub у ютубі.

В УПЛ заявили, що після отримання всіх офіційних рапортів та документів, дані про інцидент будуть передані на розгляд Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ. Група 1+1 media на це заявила, що діяла на підставі багаторічних договорів, зокрема з ФК «Зоря» і що права на трансляцію були надані футбольним клубом.

24 серпня знімальну групу Setanta Sports не пустили на матч «Рух» – «Металіст». 1+1 media заявила, що домовилась про трансляцію гри з ФК «Рух».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY