Amnesty International перепрошує, що її звіт спричинив «страждання та обурення» українців

Amnesty International перепрошує, що її звіт спричинив «страждання та обурення» українців

7 Серпня 2022
1444
7 Серпня 2022
18:28

Amnesty International перепрошує, що її звіт спричинив «страждання та обурення» українців

1444
Однак «повністю наполягає на своїх висновках щодо ЗСУ».
Amnesty International перепрошує, що її звіт спричинив «страждання та обурення» українців
Amnesty International перепрошує, що її звіт спричинив «страждання та обурення» українців

У міжнародній організації Amnesty International шкодують, що її заяви «завдали болю» в Україні, однак наполягають на тому, що викладені в звіті факти повністю відповідають позиції АІ. Про цей йдеться в коментарі, що його поширило інформагентство Reuters.

«Amnesty International глибоко шкодує про страждання та обурення, які викликав наш прес-реліз про бойову тактику українських військових», – йдеться в електронному листі Reuters.

Також в інформагентстві подали наступні цитати з листа організації:

  • «Пріоритетом Amnesty International у цьому та в будь-якому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб. Це було єдиною метою публікації нашого останнього дослідження. Ми повністю наполягаємо на цих висновках, однак шкодуємо про завданий біль».
  • «Це не означає, що Amnesty International вважає українські війська відповідальними за порушення, скоєні російськими військами, або що українські військові не вживають належних запобіжних заходів в інших місцях країни».
  • «Наша позиція дуже чітка: ніщо з задокументованого нами стосовно українських збройних сил жодним чином не виправдовує правопорушень з боку Росії».

Нагадаємо, 4 серпня Amnesty International поширила доповідь, у якій стверджується, що українські військові начебто «створюють бази» у житлових районах, школах та лікарнях і в такий спосіб наражають цивільне населення на небезпеку.

У відповідь на це президент Володимир Зеленський заявив, що організація перекладає відповідальність з агресора на жертву.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист є свідченням втрати адекватності і способом знищити свій авторитет.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що Amnesty International бере участь у «кампанії з дезінформації та пропаганди». За його словами, будь-які заяви про порушення з боку ЗСУ мають характер інформаційної операції для дискретизації української армії та зриву постачання озброєння від західних партнерів.

Також звіт АІ продовжують коментувати міжнародні ЗМІ, блогери та всі, хто підтримує ЗСУ. Британська The Times вийшла із заголовком «Позиція The Times щодо доповіді Amnesty International про Україну: путінські пропагандисти». Тим часом українці ініціювали твіттершторм щодо відставки генеральної директорки АІ Аньєс Калламар.

У відповідь на критику правозахисної організації Аньєс Калламар заявила, що Amnesty International  «на боці всіх жертв», а її позиція «неупереджена». Раніше вона прирівняла критику з боку українців у твіттері до дій російських тролів.

Очільниця «Amnesty International Україна» Оксана Покальчук звільнилася з організаціїЯк вона заявила, що представники українського офісу зробили все, щоб доповідь AI із звинуваченнями на адресу Збройних сил України оприлюднено не було.

Фото: Vida

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1444
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
627 дн. тому
Опанькы!!! Практика Кадирова. Хтось ще буде сумніватись у ментальному братэрствы павуків у православній банці? Тепер корумпованій, порочній Жертві буде дозволено все - альтернативних думок не буде. Повний більшовицький Одобрямс! Біснуватий натовп буде розпинати, спалювати книжки, на вогнища відьом/незгодних, ... . Біля посольств РФ будуть виставляти не тільки знищену техніку, а і 200-х. Цікаво, в НАТО теж нелюдські назви: 200-ті, 300-ті? Чи тільки в тоталітарних країнах лишились? Тоді про яку перемогу можу бути мова? Головне: Всі негаразди і в мирний час, і на війні, від верховних корумпованих кланів - це в них нема загального успіху. На лінії фронту, кожного дня, безліч точкових успіхів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду