Телеведучого Юрія Кота судитимуть за державну зраду

Телеведучого Юрія Кота судитимуть за державну зраду

2 Грудня 2022
5430
2 Грудня 2022
17:02

Телеведучого Юрія Кота судитимуть за державну зраду

5430
Після Революції гідності він переїхав до Москви. Зараз працює на російському телебаченні.
Телеведучого Юрія Кота судитимуть за державну зраду
Телеведучого Юрія Кота судитимуть за державну зраду

Київська міська прокуратура передала до суду справу українського телеведучого, який після Революції гідності переїхав до Росії. Про це повідомив Офіс генерального прокурора 2 грудня.

Його звинувачують у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також виправдовуванні російської збройної агресії. Досудове розслідування ведуть слідчі СБУ.

Обвинувачений має українське громадянство. Під час Революції гідності висвітлював «Антимайдані» у Києві. Згодом переїхав до Москви, де працює на російському державному телебаченні.

«У своїх виступах у ЗМІ та публікаціях в месенджерах він підтримує керівництво РФ та початок воєнних дій в Україні. Переважно вони підготовлені на замовлення посадових осіб держорганів й установ РФ та російських медійних центрів. На власних сторінках у соцмережах він дискредитує чинну владу України, її представників і рішення, формує негативний імідж нашої держави на міжнародній арені. Його пости містять заклики до захоплення окупантами всієї території України», — повідомили у прокуратурі.

Правоохоронці не називають імені обвинуваченого, проте деталі справи вказують, що йдеться про Юрія Кота.

Нагадаємо, у серпні колишньому українському телеведучому, а нині російському пропагандисту Юрію Коту оголосили підозру в держзраді.

У 1999-2011 роках він працював на «Інтері».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5430
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду