detector.media
05.08.2022 10:15
Телеведучому Юрію Коту оголосили підозру в держзраді
Телеведучому Юрію Коту оголосили підозру в держзраді
Ще в 2014 році він виступав на підтримку проросійських бойовиків на Донбасі та виїхав до Росії. Наразі Кот підтримує російську агресію та дискредитує українців.

Колишньому українському телеведучому, а нині російському пропагандисту Юрію Коту оголосили підозру в держзраді. Текст документа розміщено на сайті Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, під час Революції гідності в 2013-2014 роках Кот був ведучим на київському «Антимайдані», після чого переїхав жити до Росії. Телеведучий публічно висловлював підтримку на адресу проросійських бойовиків на Донбасі, працював у державному російському пропагандистському інформагентстві «Россия сегодня» та інформагентстві News Front.

Як зазначають в СБУ, Юрій Кот займався інформаційним викривленням подій на Євромайдані, підбурював до міжетнічних конфліктів, розпалював сепаратистські настрої серед українців та формував хибний образ частини українського населення як «націонал-фашистів».

Від початку повномасштабної російської агресії Юрій Кот підтримує дії російської влади, про що публічно заявляє зокрема у своєму телеграм-каналі «Юрий Кот — Быть добру!». Там він подає перекручену інформацію про історичні та політичні факти і поширює прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

У 1999-2011 роках Юрій Кот працював на «Інтері». За статтею про держзраду йому може загрожувати від 15 років до довічного позбавленя волі.

Нагадаємо, у Львові судять блогера Гліба Ляшенка, підозрюваного у держзраді та пропаганді війни.

Ілюстрація: euroradio.fm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY