Після статті про Денісову журналістку УП внесли до бази «Миротворець»

Після статті про Денісову журналістку УП внесли до бази «Миротворець»

27 Червня 2022
11941
27 Червня 2022
19:28

Після статті про Денісову журналістку УП внесли до бази «Миротворець»

11941
У статті Соні Лукашової йдеться, зокрема, про те, що колишня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, перебуваючи на цій посаді, «вигадувала» моторошні історії про зґвалтування дітей, які вчиняли російські окупанти.
Після статті про Денісову журналістку УП внесли до бази «Миротворець»
Після статті про Денісову журналістку УП внесли до бази «Миротворець»

Журналістку «Української правди» Соню Лукашову включили до бази «Миротворець». Її звинувачують у нібито «скоєнні усвідомлених діянь проти нацбезпеки України», в «маніпуляції суспільно значимою інформацією»,«порушенні журналістської етики».

Як зазначено на сайті «Миротворця», це:

«Маніпуляція суспільно значимою інформацією.

Цілеспрямовані дії, скеровані на приховування доказів скоєння злочинів, скоєних російсько-фашистськими загарбниками на окупованих територіях України у 2022 р.

Діяльність, несумісна з журналістською етикою».

Про це стало відомо у день публікації на УП статті авторства Соні Лукашової «Від facebook до допитів. Чому омбудсмен втратила посаду». У ній з посиланням на анонімні джерела подано факти стосовно публічних заяв екс-омбудсмана Людмили Денісової. Публікація викликала резонанс серед читачів, дискусія щодо оприлюднених даних триває.

Скріншот з сайту «Миротворець»

Також стосовно Соні Лукашової зазначено, що вона нібито «хотіла обманом отримати текст підозри Стерненку», а також «писала про зв’язок ветеранки війни «Пуми» до справи Шеремета». Раніше, 7 листопада 2019 року на УП була публікація авторства Соні Лукашової з посиланням на анонімні джерела про імовірну причетність ветеранів війни на Донбасі Інни («Пуми») та Владислава Грищенків до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Раніше до бази «Миротворець» потрапляли такі відомі у медіа персоналії, як екс-держсекретар США Генрі Кіссінджер, ексредакторка російського «Першого каналу» Марина Овсяннікова проросійські пропагандисти та колаборанти.

Ми написали Соні Лукашовій та сподіваємося отримати її коментар.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11941
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ivan
651 дн. тому
Детектор скотився на дно. Ваша робота розбиратися в істині й спростовувати фейки. А тут ви на боці стада і ФСБшників з Миротворця
Федір
665 дн. тому
Пробачте, а чому тільки Лукашова? А Севгіль, яка випустила у світ цю гидоту, якою тепер в ООН розмахують є"бензі-небензі? З Лукашовою все ясно, вже не перший раз потрапляє у скандали, їй би в якійсь "Експресс-Газєта" чи "Спід-Інфо" працювати, а не в УП. Але статтю, під якою із задоволенням поставив би підпис на погодження Єрмак (що, не ставив?!!), ото так взяти і опублікувати, не передбачаючи міжнародних наслідків? Як казав Кучма - отут в голові ж щось треба мати!
Люся
665 дн. тому
Не знаю, можливо, мене забанять на цьому сайті, але вибачайте за мою простонародну мову: Ігор, ти давно до доктора ходив? Бажано психіатра, можна й до сексопатолога. Ти ще та шльондра. Так це Україна втягнулася в "конфлікт"??? Тварюка, бути тобі павуком під тапком.
Свят
665 дн. тому
Абсолютно правильно. Таке враження, що вона на росію працює.
Ігор
665 дн. тому
Миротворець - екстремістський сайт, який працював над втягуванням України в конфлікт. Один з православних павуків-фанатиків у банці. Вони і досі ховаються, та як УПА-талібан по схронах або за цивільними.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду