Росія попросила генсека ООН допомогти закрити сайт «Миротворець»

Росія попросила генсека ООН допомогти закрити сайт «Миротворець»

20 Липня 2022
1766
20 Липня 2022
12:35

Росія попросила генсека ООН допомогти закрити сайт «Миротворець»

1766
Росіяни скаржаться на «злочинну діяльність» сайту та нібито наявність в його базі неповнолітніх. В ООН раніше також закликали до закриття сайту, а в Україні його роботу розслідувала кіберполіція.
Росія попросила генсека ООН допомогти закрити сайт «Миротворець»
Росія попросила генсека ООН допомогти закрити сайт «Миротворець»

Росія попросила генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша допомогти закрити український сайт «Миротворець». Про це повідомило російське державне пропагандистське видання «РИА Новости» з посиланням на відповідний лист російського постійного представництва в ООН.

«Ми просимо вас зробити необхідні кроки, щоб звернути увагу української влади на злочинну діяльність проєкту "Миротворець" та змусити їх закрити його», — наголошується в листі.

При цьому автори звернення заявляють, що «Миротворець» нібито загрожує дітям та підліткам — в базі сайту начебто є особисті дані 327 неповнолітніх.

Раніше Росія намагалася домогтись закриття сайту, звертаючись до ЮНІСЕФ. 

У 2019 році моніторингова місія ООН в Україні заявила про незаконність сайту «Миротворець» і закликала депутатів Верховної Ради ініціювати його закриття. В ООН також заявляли, що сайт порушує право на приватне життя і презумпцію невинуватості. Того ж року президент Володимир Зеленський заявив, що не збирається втручатись у роботу сайту.

Центр «Миротворець» – організація і однойменний сайт, що збирає і публікує інформацію про людей та організації, дії яких, за оцінкою «Миротворця», «мають явні ознаки злочинів та правопорушень і спрямовані на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України». У 2016 та 2019 роках сайт оголошував про припинення роботи, проте згодом її поновлював.

У 2021 році кіберполіція почала розслідування щодо сайту «Миротворець» після звернення омбудсмана.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1766
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду