Українці підтримали перейменування вулиць Києва на честь Левіна, Ратушного та Махова

Українці підтримали перейменування вулиць Києва на честь Левіна, Ратушного та Махова

21 Червня 2022
2075
21 Червня 2022
11:00

Українці підтримали перейменування вулиць Києва на честь Левіна, Ратушного та Махова

2075
Голосування відбувалось у застосунку «Київ Цифровий». Далі розглядати результати та ухвалювати рішення буде Київрада.
Українці підтримали перейменування вулиць Києва на честь Левіна, Ратушного та Махова
Українці підтримали перейменування вулиць Києва на честь Левіна, Ратушного та Махова

Українці підтримали перейменування вулиці Волгоградської у столиці на вулицю Романа Ратушного, а вулиці Жолудєва – на вулицю Олександра Махова. Відповідні результати рейтингового електронного голосування у застосунку «Київ Цифровий» оприлюднила Київська міська рада.

Загалом розглядалось перейменування 296 об’єктів, які відібрала експертна комісія. За чотири дні користувачі віддали понад 6,5 млн голосів за нові назви для вулиць, провулків, бульварів, проспектів тощо. 

Варіант із перейменуванням Волгоградської на вулицю Романа Ратушного зібрав 29923 голоси, вулиці Багратіона на вулицю Максима Левіна – 22666, а перейменування Жолудєва на вулицю Олександра Махова – 15551 голос.

Розглянути результати голосування та затвердити перейменування має Київрада.

Нагадаємо, Роман Ратушний загинув на фронті 9 червня під час бою з росіянами під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

У 2019 році у Протасовому Яру Києва (місці, неподалік якого мешкав Роман Ратушний) забудовники замість історичної зеленої зони планували звести житловий комплекс.  

Ратушний разом із місцевими мешканцями протестував проти планів забудувати місцевість, за декілька днів Роман очолив громадську ініціативу «Захистимо Протасів Яр». Він влаштовував акції протесту, велопробіги, автопробіги з громадою Протасового Яру. Активіст звертався до міської влади, подавав позови до судів щодо незаконної забудови зеленої зони. Згодом ініціатива переросла в громадську організацію.

16 червня у Києві сотні людей зібрались у Протасовому Яру, щоб зустріти тіло активіста Романа Ратушного. Попрощались із ним 18 червня.

Активіст заповів гроші виданням «Новинарня» та «Історична правда».

Фотокореспондента Макса Левіна 1 квітня знайшли вбитим у селі Гута-Межигірська Київської області. Президент Володимир Зеленський 3 квітня посмертно нагородив Левіна орденом «За мужність».

Фото Левіна публікували такі видання, як The Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, Радіо Свобода (RFE/RL). Більшість його документальних проєктів пов'язані з війною в Україні. 

У 2015 році Максима Левіна нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Журналіст, військовослужбовець Збройних сил України Олександр Махов загинув під час бойових дій на Харківщині 4 травня. Посмертно його нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Олександр протягом багатьох років працював на каналах «Україна» та «Україна 24» військовим кореспондентом і висвітлював події на передовій. У жовтні 2021 року Махов перейшов працювати на канал «Дом». Після початку повномасштабної агресії Росії журналіст пішов на фронт.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2075
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дмитро
667 дн. тому
А чи не варто було б надавати імя вулицям Києва ще й тим героям, які захистили Київ в Гостомелі, наприклад? І чи правильно надавати вулицям імя фотокореспондента (хай навіть і того, хто загинув на війні) - тоді як дуже багато воїнів-киян і жителів передмість, котрі загинули безпосередньо в бою, а є ж і такі, що пожертвували собою заради порятунку инших в конкретній бойовій ситуації?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду