МКІП та Український культурний фонд запускають платформу «Культурний простір»

МКІП та Український культурний фонд запускають платформу «Культурний простір»

26 Травня 2022
1201
26 Травня 2022
16:44

МКІП та Український культурний фонд запускають платформу «Культурний простір»

1201
Платформа збирає інформацію про українських діячів культури та установ культурного сектору, які потрапили у скрутне фінансове становище через війну.
МКІП та Український культурний фонд запускають платформу «Культурний простір»
МКІП та Український культурний фонд запускають платформу «Культурний простір»

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Українським культурним фондом та ІТ-компанією «SoftServe» запускають платформу «Культурний простір» для підтримки української культури в умовах збройної агресії Росії.

Платформа збиратиме інформацію від українських діячів культури, установ і організацій культурного сектору, які потрапили у скрутне фінансове становище через війну. На цій платформі акумулюватимуть інформацію про тих діячів та організації, які потребують допомоги у відновленні своєї діяльності. Також «Культурний простір» сприятиме реалізації  ідей та проєктів, що підкреслюють культурну цінність української ідентичності й можуть бути реалізованими як під час воєнного стану, так і після перемоги України.

«Галузь культури сильно страждає через війну. Вона знаходиться на передовій війни. Саме культура стала мішенню для російських загарбників. Розтрощені будинки культури, театри, сотні закладів, в роботу яких втрутилась війна, тисячі митців, що втратили роботу, а дехто — й власні домівки. Культурна спільнота потребує сьогодні неабиякої підтримки як фінансово, так й інформаційно. Сподіваємося, нам вдасться залучити для цього максимум ресурсів завдяки новому проєкту "Культурний простір"», – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський заявив, що зібрана на «Культурному просторі» інформація допоможе проаналізувати потреби галузі, сформувати запит на кошти і ресурси та в подальшому знайти можливості їх задовольнити.

Наразі на платформі вже відкрито чотири форми для збору інформації за такими напрямами:

  • підтримка митців та мисткинь, які потребують допомоги для відновлення своєї діяльності;

  • потреби фізичних осіб-підприємців та організацій всіх форм власності, які потребують допомоги для відновлення діяльності;

  • проєкти під час війни – підтримка фізичних осіб-підприємців та організацій всіх форм власності, які мають ідеї та проєкти, що можуть бути реалізовані в умовах воєнного стану;

  • благодійність – окремий напрям для фізичних та юридичних осіб всіх форм власності, які мають змогу та готові підтримати українську культуру, стати благодійником чи донором.

Платформа «Культурний простір» доступна за посиланням – http://help.uaculture.org/ 

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти запустили проєкт «Ukraine Now and Forever», а також  платформу #МояВійна з історіями українців, які живуть в умовах війни.

За допомогою платформи #МояВійна кожен українець і кожна українка як свідки жорстокої війни РФ проти нашої держави можуть описати свою історію, поділитися правдивими фактами та особистими переживаннями. Громадяни всіх країн світу можуть побачити і прочитати ці історії рідними для них мовами і висловити в той чи інший спосіб свою підтримку Україні.

Також МКІП запустило Об'єднану платформу культури та медіа під час війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1201
Читайте також
12.01.2024 09:00
Анастасія Платонова
для «Детектора медіа»
1 530
21.05.2022 11:15
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду