detector.media
26.05.2022 16:44
МКІП та Український культурний фонд запускають платформу «Культурний простір»
МКІП та Український культурний фонд запускають платформу «Культурний простір»
Платформа збирає інформацію про українських діячів культури та установ культурного сектору, які потрапили у скрутне фінансове становище через війну.

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Українським культурним фондом та ІТ-компанією «SoftServe» запускають платформу «Культурний простір» для підтримки української культури в умовах збройної агресії Росії.

Платформа збиратиме інформацію від українських діячів культури, установ і організацій культурного сектору, які потрапили у скрутне фінансове становище через війну. На цій платформі акумулюватимуть інформацію про тих діячів та організації, які потребують допомоги у відновленні своєї діяльності. Також «Культурний простір» сприятиме реалізації  ідей та проєктів, що підкреслюють культурну цінність української ідентичності й можуть бути реалізованими як під час воєнного стану, так і після перемоги України.

«Галузь культури сильно страждає через війну. Вона знаходиться на передовій війни. Саме культура стала мішенню для російських загарбників. Розтрощені будинки культури, театри, сотні закладів, в роботу яких втрутилась війна, тисячі митців, що втратили роботу, а дехто — й власні домівки. Культурна спільнота потребує сьогодні неабиякої підтримки як фінансово, так й інформаційно. Сподіваємося, нам вдасться залучити для цього максимум ресурсів завдяки новому проєкту "Культурний простір"», – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський заявив, що зібрана на «Культурному просторі» інформація допоможе проаналізувати потреби галузі, сформувати запит на кошти і ресурси та в подальшому знайти можливості їх задовольнити.

Наразі на платформі вже відкрито чотири форми для збору інформації за такими напрямами:

Платформа «Культурний простір» доступна за посиланням – http://help.uaculture.org/ 

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти запустили проєкт «Ukraine Now and Forever», а також  платформу #МояВійна з історіями українців, які живуть в умовах війни.

За допомогою платформи #МояВійна кожен українець і кожна українка як свідки жорстокої війни РФ проти нашої держави можуть описати свою історію, поділитися правдивими фактами та особистими переживаннями. Громадяни всіх країн світу можуть побачити і прочитати ці історії рідними для них мовами і висловити в той чи інший спосіб свою підтримку Україні.

Також МКІП запустило Об'єднану платформу культури та медіа під час війни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY