В Україні запустили медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни

В Україні запустили медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни

8 Червня 2022
2190
8 Червня 2022
12:59

В Україні запустили медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни

2190
Медіатека шукає в команду людей, які «знаються на сучасній культурі і можуть додавати в базу мистецькі прояви на тему російсько-української війни».
В Україні запустили медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни
В Україні запустили медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни

В Україні запустили медіатеку українського мистецтва. Її створили у колаборації з Міністерством культури та інформаційної політики.

Про це повідомив член наглядової ради «Медіа Групи Україна» та учасник Об'єднання українських теле- та кінопродюсерів Володимир Бородянський.

«Окрім https://war-evidence.mkip.gov.ua/, на якому зібрано і описано вже 6000+ відео- та фотодоказів російської агресії в Україні, ми запускаємо медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни – https://war-art.mkip.gov.ua. Шукаємо в команду людей, які знаються на сучасній культурі і можуть додавати в базу мистецькі прояви на тему російсько-української війни», – повідомив Бородянський.

У базі медіатеки будуть плакати, твори просторового мистецтва, пісні, соціальні ролики; фото і відео інсталяцій, демонстрацій, перформансів, театральних виступів; літературні твори; пов'язані з війною символіка.

База буде доступною українською та англійською мовами.

«Якщо ви маєте час та натхнення – долучайтеся. Всьому навчимо, цим займеться редакторка проєкту Дарина +380997619607, Telegram @darynka_hlushko, @Daryna Hlushko. Ви можете займатися медіатекою по пів години щодня або по три години раз на тиждень», – додав Бородянський.

Подати матеріал до медіатеки мистецтва війни можна за посиланням https://forms.gle/qfgVLKgxhZQiaogy6

Читайте також:

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти запустили проєкт Ukraine Now And Forever, а також  платформу #МояВійна з історіями українців, які живуть в умовах війни.

У травні МКІП спільно з Українським культурним фондом та ІТ-компанією «SoftServe» запустило платформу «Культурний простір» для підтримки української культури в умовах збройної агресії Росії.

Малюнок: David Chichkan/UKRAINE WAR ART COLLECTION

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2190
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду