Міжнародна платформа #МояВійна зібрала понад дві тисячі історій українців

Міжнародна платформа #МояВійна зібрала понад дві тисячі історій українців

12 Квітня 2022
1037
12 Квітня 2022
10:28

Міжнародна платформа #МояВійна зібрала понад дві тисячі історій українців

1037
Кожен українець як свідок жорстокої війни РФ проти України може описати свою історію, викласти реальні факти та особисті переживання.
Міжнародна платформа #МояВійна зібрала понад дві тисячі історій українців
Міжнародна платформа #МояВійна зібрала понад дві тисячі історій українців

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що станом на 11 квітня на платформі #МояВійна опубліковано понад дві тисячі історій українців про війну, які зібрали більше 2,5 мільйонів переглядів.

За допомогою платформи #МояВійна кожен українець як свідок жорстокої війни РФ проти України може описати свою історію, викласти реальні факти та особисті переживання. Громадяни всіх країн світу можуть побачити і прочитати ці факти рідними для них мовами і висловити свою підтримку Україні реальними діями.

«Російська пропаганда робить все можливе, щоб приховати військові злочини, які творять російські фашисти проти мирних українців. Ми маємо донести правду про війну в Україні до всього світу», – зазначив голова МКІП Олександр Ткаченко.

На платформу, крім історії, можна додати відео або фото на підтвердження військових злочинів, які скоюють російські військові на території України.

Виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав зазначила, що усі кореспонденти проходитимуть модерацію перед тим, як історія стане доступною.

«Користувачі активно поширюють історії. Цим самим вони доносять правду про війну до великої аудиторії з різних країн, і ця активність буде тільки збільшуватись з часом», – повідомила Богуслав.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема, дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Зокрема, місто Буча, яке розташоване під Києвом, майже місяць перебувало під окупацією росіян. Ворожі війська вийшли з Бучі на початку квітня, після цього в містечку знайшли масові поховання цивільних, які були вбиті росіянами. Військовослужбовці збройних сил РФ катували беззбройних мирних мешканців, а після цього вбивали їх.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: ДСНС/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1037
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду