Нацрада закликала не вручати Овсянніковій німецьку «Премію ЗМІ за свободу»

Нацрада закликала не вручати Овсянніковій німецьку «Премію ЗМІ за свободу»

22 Квітня 2022
1009
22 Квітня 2022
10:07

Нацрада закликала не вручати Овсянніковій німецьку «Премію ЗМІ за свободу»

1009
Регулятор вважає неприйнятним зрівнювати внесок у просування демократії та миру у Європі президента України та російської пропагандистки.
Нацрада закликала не вручати Овсянніковій німецьку «Премію ЗМІ за свободу»
Нацрада закликала не вручати Овсянніковій німецьку «Премію ЗМІ за свободу»

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення закликала німецьку Weimer Media Group не вручати російській пропагандистці Марині Овсянніковій «Премію ЗМІ за свободу». Напередодні стало відомо, що премію цьогоріч отримають президент Володимир Зеленський, білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська та колишня редакторка російського пропагандистського «Первого канала» Марина Овсяннікова.

Український регулятор вважає неприйнятним зрівнювати внесок у просування демократії та миру у Європі президента України та російської пропагандистки, яка упродовж багатьох років працювала на російському пропагандистському каналі.

Нацрада закликає Weimer Media Group та медіаспільноту відмовитися від вручення премії Марині Овсянніковій.

«Як відомо, в Росії жодна телевізійна програма, а новини і поготів, не виходять у прямому ефірі. Отже, уявна сміливість пані Овсяннікової є частиною сценарію, розробленого одним з головних пропагандистів путінського режиму, керівником "Первого канала" Костянтином Ернстом який, до речі, у багатьох європейських країнах перебуває під санкціями у зв’язку з невмотивованим і надзвичайно жорстоким вторгненням Росії до України.

Про те, що звільнення і вільний виїзд пані Овсяннікової з Росії до Європи є частиною єдиного плану, говорять неодноразові виступи і публікації пані Овсяннікової у соціальних мережах щодо необхідності зняття санкцій з Росії. Це "щасливе" звільнення відбулося в той час, як в Москві заарештовували на довгий термін і навіть засуджували людей за одиночні пікети з обкладинкою роману Льва Толстого "Війна і мир"», – йдеться в заяві Нацради.

Також регулятор закликав Axel Springer Verlag, що володіє виданням Die Welt, відмовитися від співробітництва з Овсянніковою.

Нагадаємо, на початку березня2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Фото: delfi.ee

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1009
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду