Німецькі представники культури та ЗМІ закликали не постачати важке озброєння Україні

Німецькі представники культури та ЗМІ закликали не постачати важке озброєння Україні

29 Квітня 2022
1289
29 Квітня 2022
19:47

Німецькі представники культури та ЗМІ закликали не постачати важке озброєння Україні

1289
Вони застерігають Олафа Шольца про «ризик переростання цієї війни в ядерний конфлікт».
Німецькі представники культури та ЗМІ закликали не постачати важке озброєння Україні
Німецькі представники культури та ЗМІ закликали не постачати важке озброєння Україні

Діячі Німеччини закликала федерального канцлера Олафа Шольца не постачати Україні важке озброєння. Про це йдеться у відкритому листі за підписом журналіста Ранга Йогешвара, режисерів Андреаса Дрезена, Хайке Сандера та Олександра Клюге; письменників Мартіна Вальзера та Юлі Зех, артистів кабаре Дітера Нура та Герхарда Полта, музиканта Рейнхарда Мея.

Передклад листа, опублікованого у журналі «Емма», подає «Європейська правда».

«Ми сподіваємося, що ви згадаєте свою початкову позицію і більше прямо чи опосередковано не постачатимете важке озброєння Україні. Навпаки, ми закликаємо вас зробити все можливе для якнайшвидшого досягнення припинення вогню; компромісу, який можуть прийняти обидві сторони», — йдеться у листі.

Підписанти вважають, що президент РФ Владімір Путін порушив міжнародне право, розпочавши наступ на Україну, але це не виправдовує «ризик переростання цієї війни в ядерний конфлікт».

«Постачання великої кількості важкого озброєння може зробити саму Німеччину учасником війни. А російський контрудар може спровокувати необхідність допомоги за договором НАТО, а разом із нею і безпосередню небезпеку світової війни», – йдеться у листі.

У зверненні також зазначається, що «ескалація озброєнь, що відбувається під тиском», може стати початком глобальних перегонів озброєнь із катастрофічними наслідками, не в останню чергу для глобальної охорони здоров'я та змін клімату.

«Незважаючи на всі відмінності, важливо прагнути миру в усьому світі. Моделлю для цього є європейський підхід до загальної різноманітності», – вважають автори листа.

Раніше уряд Німеччини дав згодуна поставку Україні зенітних самохідних установок Gepard. Крім того, компанія Rheinmetall подала запит до уряду на передачу Україні 88 вживаних танків Leopard та сотні БМП Marder, а група Krauss-Maffei Wegmann подала запит щодо сотні САУ «Panzerhaubitze 2000», пише ЄП.

Emma у Німеччині вважають жіночим журналом. Назва походить від слова «емансипація». Журнал створено у 1977 році за зразком американського видання РС. Редакція, до якої входять жінки, висвітлює теми політики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1289
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду